Danmark strålede i storsejr over Polen

Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen lynede alle på en smuk aften i Telia Parken og sørgede dermed for målene i Danmarks 4-0 sejr over Polen.

Danmark dominerede fra start til slut i en storsejr på 4-0 over Polen og er i den grad tilbage i spillet om en billet til VM i Rusland næste sommer.

Flot dansk 1. halvleg
Uret havde ikke engang rundet et minut, før Danmark viste, at de havde planer om at hive de tre point i land. Thomas Delaney tog chancen et stykke udenfor feltet og sendte et flot langskud mod Fabianskis mål. Den polske keeper reddede dog flot til dansk hjørnespark.

Polakkerne var dog ikke længe om at svare igen, for efter blot fire minutter endte en bold lidt tilfældigt hos Lukasz Piszczek – men heldigvis sendte han bolden langt over Schmeichels mål.

Kampens første kvarter bød på mange angreb i begge ender, og i det 15. minut fik Danmark så hjørne, efter at Nicolai Jørgensen havde stresset de polske forsvarere. Hjørnesparket sendte Christian Eriksen ind i feltet, og her var Thomas Delaney mere eller mindre umarkeret, og han pandede stensikkert Danmark i front.

Store dele af 1. halvleg var aldeles afvekslende i spil og chancer, og bedst som mange troede, at stillingen 1-0 ville holde til pausen, slog Danmark igen til. Christian Eriksen erobrede bolden efter et højt og agressivt pres – og lagde efterfølgende en følt aflevering ind i feltet, hvor Andreas Cornelius lurede og hårdt sparkede bolden i mål til 2-0.

To mål mere sikrer fortjent 4-0 sejr
De første 14 minutter af 2. halvleg forløb forholdvist stille og roligt, men i det 59. minut fik Christian Eriksen bolden i feltet. Her var han først ved at blive fældet, men han blev på benene, tog et par træk og endte med at sende et skud ind i feltet som Fabianski ikke helt kunne holde – han fik i hvert fald sendt bolden ud til Nicolai Jørgensen, der kvitterede for den fejl med at sende bolden i mål til 3-0.

Polen forsøgte ihærdigt at komme ind i kampen, men den danske defensiv var solid – og de få chancer polakkerne kom frem til, blev enten reddet let af Kasper Schmeichel eller sendt langt over mål. Tættest på var Milik i det 70. minut, men hans flotte skud gik ved siden af venstre opstander.

I det 75. minut kom Bendtner ind til sin 75. landskamp til kæmpe jubel, men den jubel blev dog overgået i det 80. minut, da Christian Eriksen tog et par træk uden for feltet og på elegant vis sendte bolden i det lange hjørne uden chance for Fabianski.

I den resterende del af kampen var der ikke de store chancer – dog var der ingen tvivl om, at Danmark nok var tættere på 5-0, end Polen var på 4-1. Efter to tillægsminutter fløjtede den serbiske dommer Mazic af, og dermed var den velfortjente danske sejr en realitet!

De øvrige hold i VM-kvalifikationsgruppe E spillede også her til aften, Kasakhstan tabte 0-3 hjemme til Montenegro, og Rumænien vandt 1-0 over Armenien. Stillingen i gruppen er nu den, at Polen fortsat topper med 16 point, herefter følger Montenegro og Danmark begge med 13 point, dog er Montenegros målscore bedre end Danmarks. Rumænien har 9 point, Armenien 6 point og allersidst er Kasakhstan med 2 point.

Danmark – Polen 4-0 (2-0)
1-0 Thomas Delaney (15’), 2-0 Andreas Cornelius (42’), 3-0 Nicolai Jørgensen (59’), 4-0 Christian Eriksen (80’)
34.505 tilskuere i Telia Parken

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel
Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen
William Vitved Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney (86’ Mike Jensen)
Andreas Cornelius (75’ Nicklas Bendtner), Nicolai Jørgensen (82’ Lukas Lerager), Pione Sisto

Ikke benyttede spillere: Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Andreas Christensen,Mathias ''Zanka'' Jørgensen, Kasper Dolberg, Jonas Lössl, Lasse Schöne, Viktor Fischer, Frederik Rønnow

Dommer
Milorad Mazic (SRB)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Polen
• Det var den største danske sejr over Polen i en betydende landskamp, og den største hjemmesejr siden sejren på 8-0 i en venskabslandskamp i 1948.
• Christian Eriksen scorede for tredje landskamp i træk og har nu scoret i alt 15 mål for Danmark. Det var første gang siden 2011, at en spiller scorede i tre landskampe i træk.
• Nicklas Bendtner fik comeback efter knap to års fravær på det danske landshold. Samtidig rundede han landskamp nr. 75 som den 19. spiller gennem tiderne.
• Nicolai Jørgensen spillede sin landskamp nr. 25 knap seks år efter debuten for Danmark. Han blev dermed spiller nr. 129 til at runde dette jubilæum for Danmark.
• Thomas Delaney scorede sit første mål for Danmark i sin 18. landskamp. Han blev dermed spiller nr. 304 til at have scoret i en officiel A-landskamp for Danmark.