Dansk fodbold har mistet en kæmpe

DBU’s formand fra 1991 til 2002, Poul Hyldgaard, sov i nat stille ind efter længere tids sygdom. Han blev 88 år.

Efter længere tids sygdom sov DBU’s tidligere formand, Poul Hyldgaard, stille ind i nat. Han blev 88 år.

Dermed har dansk fodbold mistet en af de største personligheder, der mere end nogen anden var med til at tegne og udvikle dansk fodbold i 30 år, og som var formand for DBU, da Danmark blev europamestre i fodbold i 1992. Poul Hyldgaards engagement gennem årene har været med til at sikre fodboldens popularitet, vækst og forankring i Danmark.

”Poul var måske den fodbold-politiker, som har betydet mest for dansk fodbold, og jeg har selv haft det kæmpe privilegie at arbejde sammen med Poul i DBU’s bestyrelse fra 1998 til 2002,” fortæller DBU’s nuværende formand, Jesper Møller:

”Poul tog formandsposten i DBU på et af de sværeste tidspunkter i dansk fodbold, hvor retorikken mellem eliten og bredden var markant hårdere end i dag. Der er ingen tvivl om, at det var Pouls skarpe og kontante lederskab og gode samspil med daværende generalsekretær Jim Stjerne Hansen, som sikrede, at vi kom ud af 90’erne og ind i det nye årtusinde med den enhedsorganisation, som også den dag i dag sikrer sammenhængskraften og fællesskabet i dansk fodbold mellem bredden og eliten,” vurderer Jesper Møller og roser samtidigt Hyldgaards internationale arbejde:

”Poul Hyldgaard var også dybt respekteret internationalt og udfordrede gerne både UEFA, FIFA og det internationale fodboldsystem med stor saglighed og gennemslagskraft i de 12 år, han sad som medlem af FIFA’s eksekutiv komite. Det har også skabt stor respekt og international anerkendelse om DBU og Dansk fodbold. Så vi skylder alle Poul en stor tak, og efter at have talt med Pouls familie og overbragt vore kondolencer går jeg nu i tænkeboks for at overveje, hvordan dansk fodbold bedst kan mindes og ære Poul for hans monumentale indsats for dansk fodbold,” slutter Jesper Møller.

Vores tanker går nu til Elizabeth og sønnerne Michael og Morten samt den øvrige familie, der må føle et stort savn.

Poul Hyldgaards bisættelse finder sted den 4. oktober kl. 12.00 i Sankts Pauls kirke i Aarhus. 

Ære være hans minde

Fakta

Poul Hyldgaard kom i AGF’s bestyrelse i 1968 og blev i 1970 medlem af DBU’s repræsentantskab. Fra 1971-1986 var han medlem af Divisionsforeningens bestyrelse, og i 1977 blev han indvalgt i DBU’s bestyrelse. Han sad i AGF’s formandsstol 1979-1981 og var kasserer i DBU fra 1981-1991, inden han overtog formandsposten. Den bestred han, indtil han i 2002 blev afløst af Allan Hansen.

Sideløbende sad han fra 1984 til 1996 som medlem af FIFA’s eksekutivkomite og blev efterfølgende udpeget som æresmedlem af FIFA.

Poul Hyldgaard modtog DBU's guldnål i 1990.

Log ind