MENU

DBU er klar til reelle forhandlinger

Siden november sidste år har DBU søgt at få gang i reelle forhandlinger om en ny aftale for kvinde- og U21-landsholdet, men det har være vanskeligt at få konkrete svar fra Spillerforeningen. DBU står også nu klar til reelle forhandlinger.

En række spillere fra Kvindelandsholdet har det seneste døgn efterlyst forhandlinger med DBU. 

For at undgå misforståelser, slår DBU derfor nu fast, at boldspilunionen gennem det sidste halve år har meldt klar til at forhandle – og også nu er det. DBU håber, at Spillerforeningen på samme måde er klar til reelle forhandlinger, fortæller Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU. 
 
”Vi har hele tiden ønsket at forhandle og skabe løsninger, så vi kan få gang i træning og kampe. Dog har vi til de seneste forhandlingsmøder oplevet, at Spillerforeningen har stået fast på ultimative og ufravigelige krav, både i forhold til økonomi og til at gøre DBU til arbejdsgiver for landsholdsspillerne. DBU ved, at en forhandling kræver, at begge parter bøjer sig imod hinanden. Så vi har fra vores side søgt at imødekomme spillerne med forhøjelse af de økonomiske rammer. Vi har derfor også bevæget os en del i spillernes retning i forhold til vores oprindelige udspil. Nu håber vi også, der på samme måde vil være bevægelse og reel vilje til forhandling fra Spillerforeningens side,” siger han. 
 
Forhandlingerne om nye aftaler for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet begyndte allerede i november sidste år og har indtil videre omfattet 14 møder. Siden marts i år har DBU flere gange tilsendt konkrete tilbud og aftaleudkast til Spillerforeningen. Spillernes forening har desværre ikke på et eneste tidspunkt svaret på de konkrete udspil. 
 
Først mandag i sidste uge kom der et reelt udspil fra Spillerforeningen – blandt andet med et krav om, at stipendiaterne til en bruttotrup af landsholdsspillere skal forhøjes med 342%. Siden har Spillerforeningen stået ufravigeligt fast på dette krav. 
 
Det langvarige forhandlingsforløb er utilfredsstillende for alle parter, siger Jakob Høyer fra DBU. Han afviser spillernes udtalelser om, at DBU har trukket forhandlingerne ud:  

”Jeg tror, der må være sket nogle misforståelser et sted. Vi har igen og igen kommet med konkrete udspil. Vi har bevæget os for at imødekomme spillerne. Jeg synes faktisk, vi gør meget for at vise, vi har reel vilje til forhandling og løsning – og nu håber vi bare, at Spillerforeningen vil vise det samme. Så er jeg optimistisk i forhold til, at vi kan finde hinanden og lave en god aftale, der kan styrke både dansk kvinde- og ungdomsfodbold,” siger DBU’s kommunikationschef. 
 
DBU har opfordret Spillerforeningen til at holde møde senere i dag, onsdag, og DBU håber, det vil danne rammen om reelle forhandlinger, der så kan munde ud i en ny aftale for de to landshold. 

Møderækken mellem DBU og Spillerforeningen: 

29. november 2016 
9. december 2016 
18. januar 2017 
23. februar 2017 
30. marts 2017 
4. juli 2017 
15. august 2017 
30. august 2017
31. august 2017  
5. september 2017 
10. september 2017 

Log ind