Hattrick af Delaney i sikker dansk 4-1 sejr

Armenien tog føringen efter blot seks minutter i Yeravan, men Danmark svarede flot igen. Først udlignede Delaney, siden sendte Christian Eriksen et frispark i mål fra 30 meter, før Delaney endegyldigt lukkede kampen med to sene scoringer – og blev dermed noteret for sit første rød-hvide hattrick.

Armensk drømmestart – men flot dansk comeback
Efter sejren over Polen i fredags var der genvalg til samtlige 11 spillere i startopstillingen. Men hvor det i fredags var Danmark, der fik en god start på kampen, var det i dag modstanderen med den gode start, for der var blot spillet seks minutter, da Armenien kom foran. Der blev ikke lukket godt nok af foran det danske mål, og dermed gik Ruslan Koryan hen og fik for meget plads – og så smækkede han bolden i mål fra 30 meters afstand. Et flot mål og Kasper Schmeichel var chanceløs.

I de næste fem minutter var danskerne en smule rystede, plus armenerne lugtede ”blod”, men stille og roligt begyndte Danmark at komme tilbage i kampen. Og tilbage kom Danmark, for i det 16. minut slog Henrik Dalsgaard et godt indlæg ind i feltet, og her kom Thomas Delaney løbende og pandede udligningen i kassen.

Herefter var det Danmark, der fik overtaget. Danmark havde en del succes med at spille bolden op på Andreas Cornelius, og det gav en par gode muligheder til Christian Eriksen på frispark. I det 26. minut fik Eriksen chancen på frispark, men dette forsøg endte i muren – men det var ikke tilfældet tre minutter senere, hvor Christian Eriksen fra 30 meters afstand sparkede bolden utageligt i mål og dermed sørgede for en dansk 2-1 føring.

De sidste 15 minutter af 1. halvleg bød på en del lige-ved-og-næsten chancer, men ingen af holdene var for alvor tæt på en scoring, og dermed kunne Aage Hareides tropper gå til pausen med en 2-1 føring.

Delaney matchvinder og hattrick-helt
De sidste 45 minutter var på ingen måde lige så spændende som de første 45 minutter, for den danske defensiv var på plads – og tillod ikke armenerne at komme frem til de store muligheder. Offensivt var Danmark absolut mest på bolden, men heller ikke her blev det til de store chancer. Man sad hele tiden med følelsen af, at skulle Danmark komme frem til en god mulighed, ville det ske via en kontra, for efterhånden som Armenien begyndte at jagte udligningen, åbnede de også mere op for danske kontraer.

Mange kampe som den her ville være endt uden scoringer i 2. halvleg, men med 10 minutter tilbage af kampen fik Thomas Delaney bolden – og små 30 meter ude fra smækkede han bolden i kassen med venstreskøjten. Flot scoring, som Grigor Meliksetyan i det armenske mål kun forgæves kunne kaste sig efter.

I kampens sidste minut fik Viktor Fischer tilkæmpet sig et hjørne, og ganske som ved udligningen til 1-1 slog Christian Eriksen bolden ind i panden på Thomas Delaney – og så var hans første hattrick på landsholdet en realitet.

Stillingen i gruppen er nu den, at Polen fortsat topper med 16 point. Danmark har også 16 point, men har spillet en kamp mere. Montenegro ligger på 3. pladsen med 13 point. Rumænien har 9 point, Armenien 6 point og allersidst er Kasakhstan med 2 point.

Stillingen vil dog ændre sig i løbet af aftenen, da gruppens sidste to kampe spilles kl. 20:45. Her tager Montenegro mod Rumænien og i Polen tørner polakkerne sammen med Kasakhstan.

Armenien – Danmark 1-4 (1-2)

1-0 Ruslan Koryan (6’), 1-1 Thomas Delaney (16’), 1-2 Christian Eriksen (29’), 1-3 Thomas Delaney (81’), 1-4 Thomas Delaney (90’)

Kampen blev spillet på Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht i Yerevan

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel

Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen

William Vitved Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney

Andreas Cornelius (78’ Lasse Schöne), Nicolai Jørgensen, Pione Sisto (67’ Viktor Fischer)

Ikke benyttede spillere: Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Andreas Christensen,Mathias ''Zanka'' Jørgensen, Kasper Dolberg, Jonas Lössl, Frederik Rønnow Lukas Lerager, Nicklas Bendtner, Mike Jensen

Dommer
Robert (Bobby) Madden (SCO)

Statistiske vinkler efter Armenien vs Danmark
- Det var fjerde år i træk, at Danmark og Armenien mødtes i en kvalifikationskamp i september måned. Det er blevet til tre danske sejre og en uafgjort.
- Det var Danmarks sjette sejr i den ottende landskamp mod Armenien. Alle fire kampe i Armenien er endt uden dansk nederlag (3V-1U-0T).
- Danmark spillede sin fjerde udekamp i træk uden nederlag (2V-2U-0T). En tilsvarende serie på udebane har Danmark ikke præsteret siden februar 2008-juni 2009.
- Thomas Delaney blev den første danske landsholdsspiller til at score hattrick for Danmark siden juni 2016 (Christian Eriksen mod Bulgarien).
- Christian Eriksen scorede for fjerde landskamp i træk og har nu scoret i alt 16 mål for Danmark. Det var første gang siden november 2007-marts 2008, at en spiller scorede i fire landskampe i træk.
- Andreas Bjelland spillede sin landskamp nr. 25 knap syv år efter debuten for Danmark. Han blev dermed spiller nr. 130 til at runde dette jubilæum for Danmark.