Øget konkurrence skærper U21-landsholdet

Den danske landstræner Niels Frederiksen har blot en enkelt ny spiller med i den 22 mand store U21-trup, der i starten af oktober møder Georgien og Finland i kampen om endnu en dansk EM-billet. Også U20-landsholdet er udtaget til to kommende testkampe mod Sverige.

Never change a winning team” – med mindre der altså kommer en skade.

Det synes at være ræsonnementet bag U21-landstræner Niels Frederiksens U21-landsholdstrup, der mandag blev offentliggjort på et pressemøde i Fodboldens Hus.

Her var der nemlig kun en enkelt ændring i listen over spillere, der i holdets første to EM-kvalifikationskampe på overbevisende måde sikrede Danmark alle seks point med sejre over Færøerne og Litauen.

Ændringen skyldes, at FC Nordsjællands Mads ’Mini’ Pedersen desværre har pådraget sig en skade, som holder profilen ude af de kommende EM-kvalifikationskampe. I stedet er Silkeborg IF’s Sammy Skytte er med, når Danmark hjemme i Aalborg den 6. oktober møder Georgien og fire dage senere møder Finland på udebane.

”Jeg synes, at holdet gjorde det rigtig fint, da vi senest var samlet og mødte Færøerne og Litauen. Spillerne har sidenhen også præsteret godt i deres klubber, og derfor har jeg også helt naturligt givet genvalg til alle,” lyder det fra Niels Frederiksen, der fortsætter:

”Eneste nye i truppen er derfor Sammy Skytte, der har gjort det godt for Silkeborg. Han er dog ikke er udtaget som en direkte erstatning for ’Mini’, da jeg forventer, at vi kan løse den problematik inden for de muligheder, der allerede er i truppen,” forklarer Niels Frederiksen.

Se U21-truppen her

Landstræner Niels Frederiksen har i lighed med sidste landsholdssamling igen udtaget 22 spillere i sin trup. Noget der giver den danske landstræner et godt indblik i bredden af spillere i årgangen men endnu vigtigere også er med til at højne forberedelserne.

”Med 22 spillere har vi løftet vores muligheder i holdets træningspas markant og er samtidig med til at øge konkurrencen i truppen og på de enkelte pladser - det skærper os også som hold. Det fungerede rigtig godt ved seneste samling, og derfor holder vi også fast i størrelsen på truppen denne gang,” slutter Niels Frederiksen.

Danmark samles mandag den 2. oktober i Aalborg, hvor holdet altså spiller fredag kl. 18.00 mod Georgien, inden turen går til Helsinki, hvor Danmark møder Finland den 10. oktober kl. 17.30

Danmark ligger efter to kampe nummer 1 i deres gruppe.

U20-herrelandsholdet møder Sverige

Også U20-herrelandsholdet skal på banen i oktober, hvor holdet møder vores svenske naboer i to venskabskampe hhv. den 4. og 7. oktober i Sverige.

Da Niels Frederiksen er optaget af U21-landsholdets kampe er det U18-landstræner Søren Hermansen, der vil overtage trænerrollen under de to kampe.

Se U20-truppen her

Log ind