Troelsgaard brillerede i dansk storsejr

Sanne Troelsgaard scorede hattrick, da kvindelandsholdet åbnede VM-kvalifikationen med stensikre 6-1 ude mod Ungarn.

Danmarks kvindelandshold måtte påtage sig en solid favoritværdighed, da danskerne her til aften var på besøg i Ungarn i den første kvalifikationskamp frem mod VM i Frankrig i 2019.

Det var dog Ungarn der først var tæt på, men Stina Lykke vandt duellen alene med en ungarsk angriber. Herfra tog danskerne mere over, men der måtte et straffespark til, før danskerne kom i front.

Pernille Harder blev skubbet i ryggen i feltet, og på det efterfølgende straffespark omsatte Nadia Nadim stensikkert til scoring.

Kort efter begik Maja Kildemoes imidlertid straffespark i den anden ende, og det omsatte ungarerne til udligning.

Det lignede uafgjort til pause, men Sanne Troelsgaard ville det anderledes. Hun fik plads at løbe på i højre side, og herfra tordnede hun bolden op i det fjerneste målhjørne. Pauseføring på 2-1 til Danmark.

Efter pausen var niveauforskellen mere udpræget. Danskerne sad på det hele, og man ventede bare på, at tredje scoring skulle komme. Den kom efter en glimrende frispilning fra Katrine Veje, hvorefter Pernille Harder stensikkert satte bolden ind op af den ene stolpe.

Så var Veje ellers i assist-humør. Kort efter 3-1-scoringen havde hun igen overblik og fandt med en millimeterpræcis aflevering Sanne Troelsgaard, der snød ungarernes offsidefælde. Alene med keeperen scorede Troelsgaard sit andet mål i kampen.

Hattricket for Troelsgaard kom et kvarter før tid. Netop indskiftede Frederikke Thøgersen blev spillet dybt, og herfra fandt hun Troelsgaard, der med køligt overblik vippede bolden over keeperen og i mål.

Både Nadia Nadim og Pernille Harder havde herefter situationer alene med den ungarske keeper, men uvant for de to danske offensivspilleres sædvanlige skarphed, brændte de mulighederne.

I slutfasen øgede Nicoline Sørensen til 6-1 med en sikker afslutning, og med sejren får danskerne en perfekt start på VM-kvalifikationen. Næste opgave er rivalerne Sverige på udebane om en måneds tid.