Vejen mod EM 2021 starter på Cypern

Landstræner Lars Søndergaard har i dag udtaget den trup, der skal kickstarte sæsonen og den nye rejse for Kvindelandsholdet. Der er flere nye ansigter i den danske trup, der skal forsøge at spille sig på holdkortet til den kommende EM-kvalifikation.

Efteråret 2018 endte med en skuffende exit fra VM-playoff, da de danske kvinder tabte samlet over to kampe til rivalerne fra Holland.

Nu skal fokus rettes mod EM i 2021, og selv om slutrunden er flere kalenderår væk, er forberedelserne allerede startet for landstræner Lars Søndergaard og hans team:

”Det vigtigste lige nu er at få den allerbedste forberedelse til EM 2021. Det er er klart mål for os at komme til den slutrunde. Vi skal finde den bedste måde, vi kan spille på. Det ligner den sidste kamp, vi spiller mod Holland, hvor vi var både spilstyrende og spillede direkte. Men spillerne skal følge sig trygge ved spillemåden, så det kan eksekveres bedre – og det er det, vi skal spore os ind på i det kommende halvår,” siger Lars Søndergaard.

Halvåret bliver sparket i gang med en træningskamp mod de nordiske naboer Finland på Cypern. Kampen spilles sidst i januar, og holdet mødes før afgang på dansk grund for at teste formen, hvorefter rejsen går til Middelhavsøen.

Nye kræfter køres i stilling

Holdet, der krydser klinger med Finland, skiller sig på flere områder ud fra holdkortet, der tabte til Holland i Viborg i oktober. Landstræneren har blandt andre indkaldt tre spillere fra U19-kvindelandsholdet.

”De unge spillere skal have en chance for at vise sig lidt frem. Det her er spillere, der hver uge viser fremragende spil i 3F Ligaen og på U-landsholdene, og nu får de så muligheden for at vise, hvad de kan til en A-landsholdssamling, som jo er noget helt andet,” siger Lars Søndergaard.

Landstræneren har også fået øjnene op for keeper Katrine Abel, der til daglig spiller for Brøndby IF:

”Katrine Abel har haft et rigtigt godt efterår, hvor hun sammen med resten af Brøndby-mandskabet har spillet sig til tops i 3F Ligaen. Hun har bestemt fortjent en chance – og hun er også et godt eksempel på, at der er mulighed for at prøve nogle ting af blandt spillerne, siger Lars Søndergaard.

Turen til Cypern er blandt andre uden Nadia Nadim og Theresa Nielsen. Landstræneren har givet de to spillere fri. 

Du kan finde hele truppen til kampen mod Finland lige her. 

Log ind