Sportslig succes giver overskud i DBU

Tre udsolgte hjemmekampe for Herrelandsholdet og ekstra indtægter fra UEFA har givet DBU et overskud på 1,9 mio. kr. i 2017, efter at DBU har investeret mere end 37 mio. kr. i udviklingen af dansk fodbold. Færre kommercielle partnerskaber og konflikt om landsholdsaftaler trækker overskuddet ned.

Efter et år med stor sportslig succes for både Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet er DBU kommet ud af 2017 med et mindre overskud på 1,9 millioner kroner. 
 
Det viser sig i det regnskab for 2017, som fredag blev godkendt af DBU’s bestyrelse. I bestyrelsen bliver det konstateret, at "regnskabet for 2017 viser et overskud på 1,9 mio. kr., hvor der oprindeligt var budgetteret med et nulresultat i lighed med sidste år, hvilket er tilfredsstillende". DBU’s kasserer, Christian Kofoed, glæder sig over overskuddet og særligt over, at indtægterne efter et par år er tilbage på samme niveau som i 2012:

“Efter en række år med underskud har vi de seneste år haft en god, robust balance mellem indtægter og udgifter i DBU. Særligt er vi blevet bedre til at få indtægter fra både billetsalg, medieaftaler og tilskud fra UEFA og FIFA. Sammen med sportslig succes for Herrelandsholdet giver det muligheden for DBU til fortsat at investere i udviklingen af dansk fodbold,” siger Christian Kofoed.  

I efteråret var samtlige sæder udsolgt i Telia Parken til Herrelandsholdets kampe mod Polen, Rumænien og Irland, hvilket har givet netto 8 mio. kr. mere i indtægter end det forudgående år. Samtidig har EM-slutrunderne for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet givet ekstra indtægter på i alt 2,3 mio. kr. – blandt andet med kvindernes flotte sølvmedaljer.

Efterårets konflikt om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet har medført en del udgifter for DBU i 2017. Først og fremmest har de aflyste kampe kostet i alt 2.8 mio. kr. i merudgifter til bøder og krav fra hhv. UEFA, Hollands og Sveriges fodboldforbund. Dernæst har DBU i 2017 haft ekstra omkostninger til juridisk bistand, blandt andet til forhandlingerne om nye landsholdsaftaler.

Endelig viser regnskabet, at DBU har fået et ekstraordinært tilskud fra UEFA på én mio. euro – svarende til 7,5 mio. kr., mens indtægter fra kommercielle partnerskaber er blevet to mio. kr. lavere end budgetteret. Det positive resultat skal også ses i lyset af, at 2017-regnskabet indeholder i alt 37 mio. kr. til udviklingen af dansk fodbold –blandt andet til spiller- og talentudvikling via de nye aftaler med Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner samt med bidrag til DBU’s Udviklingspulje, der blandt andet i 2017 støttede projekter, der skal få flere piger til at spille fodbold. 

De mange investeringer i udviklingen af dansk fodbold glæder DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer:
 
“DBU har til formål at tjene penge, som kan investeres i fodbold på tværs af hele landet, alle aldersgrupper og alle forskellige aktiviteter. Det er glædeligt, at vi med sportslig succes i 2017 har endnu større mulighed for at investere i dansk fodbold. Sportslig succes er godt for alle i dansk fodbold - både spillere, klubber og fans,” siger Claus Bretton–Meyer.
 
DBU’s bestyrelse har besluttet en ny budgetpolitik med fokus på to-årige perioder, da der med indførelsen af Nations League er stor forskel mellem lige og ulige år på afviklingen af Herrelandsholdets kampe. Det betyder, at der budgetteres med et underskud på 10 mio. kr. i 2018 og et forventet overskud på 5 mio.kr. i 2019.

Læs hele årsrapporten og nyhedsbrevet fra DBU´s kasserer Christian Kofoed her. 

Log ind