Det lokale sammenhold blomstrer i kraft af et Fodbold Fitnesshold

Ved at oprette et Fodbold Fitnesshold kan I give lokalsamfundet et ordentligt boost. Erfaringer viser nemlig, at et Fodbold Fitnesshold kan være med til at samle lokalsamfundet.

Fodbold Fitness er først og fremmest kendetegnet ved at være for alle. Det er ikke nødvendigt at have nogen fodbolderfaring fra tidligere, når man starter, og det gør, at Fodbold Fitnessholdet ofte bliver et lokalt samlingspunkt for mange forskellige kvinder, som ikke ellers ville have den store kontakt til hinanden. Det er med til at give lokalsamfundet et helt særligt boost. 

To gode eksempler er Fodbold Fitnessholdene i Toreby Grænge Boldklub (TGB) på Lolland og i Nykøbing IF på Sjælland. 

Fodbold Fitnessholdet samler lokalsamfundet
Fodbold Fitnessholdet i Nykøbing IF blev startet, fordi en mor tog initiativ til, at mødrene på sidelinjen lige så godt også kunne være aktive i klubben. Der kom hele 30 kvinder til den første træning, og til initiativtagerens store overraskelse var det ikke kun fodboldmødrene men også en masse andre kvinder, som hun aldrig havde set før, der var mødt op. 

Træningen og forskellige arrangementer i både TGB og NIF gør, at kvinderne lærer hinanden bedre at kende. Det giver et bedre sammenhold og større social aktivitet både i klubberne og i de små lokalsamfund. Derudover engageres nogle af Fodbold Fitnessmedlemmerne også som frivillige og er på den måde et stort aktiv i den enkelte klub.

Hele lokalområdet inddrages
I de to nævnte klubber er de meget opmærksomme på at inddrage de lokale ressourcer. Her står den lokale massør eller fysioterapeut for holdenes opvarmning og udstrækning, og lokale kvinder sætter gang i deres netværk og bruges som ambassadører for holdet, hvilket har været med til at gøre holdene til sande solstrålehistorier. 

- Fodbold Fitnessholdet er virkelig blevet et stort plus for TGB og hele lokalområdet. Vi er meget stolte over, at det går så godt, selvom det er et relativt nyt tilbud, som mange måske ikke kendte det store til på forhånd, fortæller Martin Ørsted, som er pigekoordinator i Toreby Grænge Boldklub.

Er din indre lokale ildsjæl også vakt?

Op imod halvdelen af lederne i de danske sportsforeninger har som deres primære drivkraft at være med til at sikre sammenholdet og fællesskabet i lokalområdet, og netop her passer Fodbold Fitness perfekt ind. Tiltales din indre lokale ildsjæl også af Fodbold Fitnesskonceptet, så kan du nemt få hjælp til at starte det i din lokale klub. Find din lokale konsulent, som står på spring for at hjælpe lige her

Log ind