150.000 fodboldglade danskere besøgte DBU Tour-festen

I halvanden måned har DBU Tour været land og rige rundt med VM i straffe, Fodboldens dag og storskærmsarrangementer. Opbakningen har været overvældende helt fra starten i Aarhus til afslutningen i København.

Et par vilde måneder, hvor DBU Tour-karavanen er rullet ud i hele ti danske byer med fodboldarrangementer, sluttede med VM-finalen søndag den 15. juli. På paletten har været Fodboldens dag og det traditionsfyldte VM i straffe.

Det hele startede tilbage i weekenden omkring første juni, hvor Smilets by, Aarhus, lagde torv til - siden da har Roskilde, Herning, Horsens, Odense, Esbjerg, Aalborg, Helsingør, Køge og afslutningsvis København været værtsby for DBU Touren.

VM-feber, sommervejr og mest af alt en masse fodboldglade danskere har gjort, at arrangementet har været en stor succes igen i år med mere end 150.000 besøgende fra starten i Aarhus til afslutningen i København.

VM i straffe

Den store VM i straffe-turnering blev i år afviklet for femte år i træk. Turneringen har kørt i alle byerne, som DBU Tour har været forbi. De tre bedste hold fra hver by har kvalificeret sig til den endelige finale i København. Den finale blev afholdt lørdag den 14. juli.

RIF nappede ved den anledning guldmedaljerne og et gavekort til en fodboldrejse af værdi 25.000 kroner. RIF startede deres rejse mod guldmedaljerne ved de indledende runder i Roskilde. Den øverste plads på sejrsskamlen blev sikret i en nervepirrende finale mod FC Sunshine. FC Sunshine havde undervejs muligheden for at sparke guldmedaljerne hjem, men den chance blev misbrugt, og de måtte derfor nøjes med andenpladsen. De vandt dog stadig 5x Playstation 4 pro.

FC TIS vandt kampen om bronzemedaljerne og gik dermed hjem fra Rådhuspladsen i København med en DBU Tour hummeltøjpakke og Select ’VM i Straffe’-bolde – udover en forhåbentlig fantastisk oplevelse. I alt deltog 1275 spillere i kampen fra 11-meter-pletten.

Igen i år har der været stor opbakning til arrangementet, hvor der er blevet lavet flere fine detaljer fra 11-meter-pletten, flotte redninger på stregen og som altid har der også været legendariske afbrændere. Finalen mellem RIF og FC Sunshine blev også streamet live på Facebook, hvor den er blevet set af mere end 35.000 mennesker.  

Fodboldens dag

Et nyt tiltag, som i år har været en del af touren for første gang, er Fodboldens dag. Her var der alle typer af fodboldaktiviteter for hele familien. En slags fodbold-festival med Panna-turnering, driblebane, Crossbar challenge, FIFA 18 World Cup-turnering og meget mere. Også det blev modtaget med åbne arme i alle byerne.

Nu er det blot at se frem til, at DBU Tour ruller ud i det danske land igen næste sommer. 

Log ind