Fodboldfeberen rammer helt nye

VM får i den kommende tid fodboldfeberen til at rase. Tiden hvor fodboldspillere i Danmark kun var lig med drenge og yngre mænd er for længst forbi, og motionsfodboldtilbud er en af grundene.

Voksne kvinder, modne mænd og 60+’ere, som måske døjer med forskellige skavanker, får i stigende grad øjnene op for, hvordan Fodbold Fitness og motionsfodboldstræning kan være noget for dem. Træningsformen tiltaler mange voksne motionister, fordi det er en effektiv og fleksibel træningsform, hvor spillet kan justeres efter målgruppen, og samtidigt er træningen både sjov, social, motiverende, medrivende og rigtig sund.

- Jeg startede til Fodbold Fitness, fordi jeg længe gerne havde villet gå til en holdsport, og fordi jeg synes, at det er et fantastisk koncept. Det er lidt svært som voksen at komme ind på et etableret fodboldhold og sige ”hej, jeg vil gerne spille fodbold, men jeg har aldrig sparket til en bold før”. Men det kan man på et Fodbold Fitnesshold, fortæller Maria Zentner Weiss, der har spillet Fodbold Fitness siden 2013. 

Fodbold ses ofte kun som en fysisk kontaktsport, hvor god kondition og stærke muskler og knogler er en forudsætning for at være med, men sådan behøver det ikke at være. Motionsfodboldtræning kan nemt tilpasses ældre og mennesker med mange forskellige skavanker.

- Der er jo intet krav om, at man spiller ligesom Messi. På vores hold er den ældste 81 år, og folk har både kunstige knæ, diabetes og prostatakræft. Jeg lider selv af Parkinsson, men til motionsfodbold er det ikke noget problem. Indstillingen er, at alle kan være med, og vi passer selvfølgelig godt på hinanden. Jeg har spillet fodbold det meste af mit liv, og motionsfodboldkonceptet gør, at jeg stadig kan, og det er jeg virkelig glad for, fortæller Bent Christensen fra Horsens.

På Motionsfodboldens Dag kan alle prøve træningen på egen krop
Fodboldklubber i hele landet vil gerne invitere flere motionister indenfor. Derfor arrangeres der i år for første gang Motionsfodboldens Dag. Således vil mere end 40 fodboldklubber landet over afholde en åben træning den 9. juni 2018. Her kan alle, både folk, der tidligere har spillet fodbold, og folk, der aldrig har rørt en fodbold før, komme og være med på holdet og afprøve den sunde, sjove og sociale træningsform.

Læs alt om Motionsfodboldens Dag på: www.bevaegdigforlivet.dk/fodbold 

Log ind