Kronprinsen, VM-spillere, og børn spillede fodbold for fællesskabet

Der blev driblet og trænet, da Red Barnets protektor H.K.H. Kronprins Frederik i dag besøgte projekt Plads til Alle i Helsingør, hvor udsatte børn hjælpes ind i foreningslivet. Med sig havde Kronprinsen fire landsholdsspillere, og sammen satte de fokus på det gode, givende fællesskab, som man har med sine kammerater, når man spiller fodbold i fritiden.

Grønsværen myldrede med rød-hvide træningstrøjer i ministørrelse, da godt 30 små drenge tirsdag eftermiddag fik lov til at spille fodbold med Red Barnets protektor H.K.H. Kronprins Frederik og de fire landsholdsspillere Simon Kjær, Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Pione Sisto. 

Drengene spiller fodbold i Helsingør IF, som tager del i Red Barnet og DBU’s projekt Plads til Alle. I tæt samarbejde sørger Red Barnet, DBU og Helsingør Kommune for, at udsatte børn bliver aktivt inkluderet i lokale fodboldklubber. Undersøgelser viser, at sunde fritidsaktiviteter kan hjælpe børn ind i sociale netværk, være med til at bryde negativ social arv og give børn oplevelsen af succes. Derfor er det vigtigt, at børn i alle dele af det danske samfund får adgang til deres lokale foreningsliv sammen med jævnaldrende kammerater. 

I Plads til Alle følger Red Barnets frivillige børnene til og fra træning og sørger for at fastholde dem i aktiviteten, mens DBU sikrer, at de lokale klubber er rustede til at tage godt imod børnene. Børnene bliver visiteret til indsatsen via kommunen. Indtil videre er 22 kommuner fordelt over hele landet med i Plads til Alle-indsatsen. 

Kronprinsen kunne med glæde se med egne øjne, hvordan drengenes sammenhold gav god energi på plænen.

”Det, jeg har oplevet her i dag, er børn, der føler tryghed og er glade for at være del af et stærkt fællesskab omkring fodbold. Det, at barnet bliver hentet hjemme ved egen bolig og fulgt til klubben, giver en tryghed og gør, at barnet får lyst til at løbe ud på banen. Jeg husker fra barnsben, da jeg var cirka på samme alder, hvilken stor betydning det havde for mig at spille fodbold. Det føltes godt at komme ud på græsset og få løbet noget energi af sig”, forklarer Kronprinsen med et smil. 

Blandt de godt 30 juniorspillere på Helsingørs grønsvær i dag deltog seks af børnene via Plads til Alle. To af dem er flygtet fra Eritrea og har været en fast del af fodboldholdet i Helsingør i et halvt år. 
 
”Det har været sjovt i dag. Kronprinsen var sød”, sagde syvårige Abel i en pause fra træningen med blandt andre angriber Pione Sisto, der også lærte af dagens kamp: 

”Det har gjort et stort indtryk på mig, at Kronprinsen har været med ved Plads til Alle i dag. Det er vigtigt for børn at kunne blive en del af et fællesskab ved at spille fodbold. Jeg har selv lært at være mere åben og har lært mange andre at kende ved at spille fodbold, da jeg var barn”, siger Pione Sisto.

Simon Kjær Plads til Alle

Foto: Louise Dyring Mbae, Red Barnet

Log ind