MENU

Kvindekommissionens rapport sendt til høring hos fodbolddanmark

Kvindekommissionen har afsluttet sit arbejde med en rapport, som er afleveret til DBU´s bestyrelse. Nu er rapporten sendt til høring i hele fodbolddanmark, der skal komme med konkrete forslag til hvordan kommissionens ambitioner kan forankres i dansk fodbold.

Da DBU´s Kommission for flere piger og kvinder i dansk fodbold (Kvindekommissionen) i april afleverede sin rapport til DBU´s bestyrelse, var det kulminationen på et to-år langt arbejde. Rapporten indeholder ti ambitioner for dansk pige- og kvindefodbold, og tager udgangspunkt i de grundlæggende visioner om at få flere piger og kvinder til at spille fodbold.

Ambitionerne går blandt andet på, at kvindefodbolden skal sikres mere medietid og sponsorkroner og flere kvindelige dommere og trænere.

DBU´s bestyrelse besluttede på det seneste møde at sende den samlede rapport til høring, så hele fodbolddanmark får mulighed for at blive involveret og kommentere på de fremsatte forslag – og også gerne komme med nye ideer og forslag til den fortsatte udvikling af pige- og kvindefodbolden i Danmark, fortæller Jesper Møller, formand i DBU.

”DBU´s bestyrelse har takket Kvindekommission for deres store arbejde med rapporten. Nu skal vi sikre, at de kommende tiltag for udviklingen af pige- og kvindefodbolden skal lykkedes, og det kræver, at vi får vores tætteste samarbejdspartnere med i processen. De nye ambitioner kan kun blive opfyldt, hvis hele fodbolddanmark går sammen om at finde de bedste tiltag for pige- og kvindefodbolden – og støtter op om at få dem eksekveret,” siger Jesper Møller.

Høringen forløber indtil 1. september, hvorfra DBU´s bestyrelse over efteråret vil behandle de nye forslag og ideer. Den 2. marts 2019 præsenterer DBU´s bestyrelse så et løsningskatalog for udviklingen af pige- og kvindefodbolden. Det kommer til at foregå ved Fodboldens Kongres.

Nu er Kvindekommissions arbejde som planlagt afsluttet med afleveringen af rapporten, men arbejdet med udviklingen af pige- og kvindefodbolden fortsætter naturligvis, lover Jesper Møller.

”Vi arbejder hele tiden mod målet, at flere piger og kvinder skal spille fodbold. Blandt andet er projektet ”Gode Idrætsmiljøer for piger” igangsat for at sikre, at pigerne trænes bedst muligt ude i klubberne. Og så skal Kvindelandsholdet snart igen i aktion for at sikre vigtige VM-kvalifikationspoint, når de møder Ungarn og Ukraine til juni,” siger Jesper Møller.

 Konkrete tiltag DBU gør for at få flere piger og kvinder i dansk fodbold: 
- Nedsættelse af Kvindekommission med tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt som formand og en række repræsentanter fra erhvervsliv, sportsliv m.m.

- Nye reformer i DBU skal skaffe flere kvinder i bestyrelsen, og når bestyrelsen reduceres fra 16 til syv er Kvindedivisionsforeningen fortsat sikret repræsentation. 

- Ansættelse af talentudviklingschef for pige- og kvindefodbold, Lene Terp, skal sikre fuldt fokus på talentudvikling på pigesiden samt ansættelse af projektleder Malene Mønster, der er i gang med at analysere 3F Ligaen. 

- Satsning med Fodbold Fitness, der er en del af DIF’s ’Bevæg dig for livet’, der er en fleksibel motionsform for blandt andre kvinder, der ønsker en sund, sjov og social træningsform.


Log ind