Se og aktivér dit Fodboldpas nu

350.000 fodboldspillere skal inden 1. august aktivere deres Fodboldpas for at kunne spille kampe i DBU’s turneringer. Det samme gælder dommere, trænere, kontaktpersoner og resten af fodbold-Danmark med en DBU-profil.

Fodboldpasset indføres for at hjælpe klubberne med at overholde EU's nye Databeskyttelsesforordning (GDPR). Ved at aktivere sit Fodboldpas accepterer man nemlig også den måde, hvorpå data opbevares og behandles af klubben og DBU. Fodboldpasset skal desuden hjælpe til at skabe bedre datakvalitet i dansk fodbold på alle niveauer.

 

Aktivér dit fodboldpas i dag

Alle fodboldspillere - og langt de fleste trænere og ledere - har en DBU-profil. Det er den profil, de omkring 500.000 personer i Fodboldfamilien, skal bruge til at aktivere deres Fodboldpas.

Fodboldpasset kan aktiveres på tre forskellige platforme. Se hvordan i videoen her:

  1. Driblr (for spillere +12 år): Vores nye fede spillerapp, der også indeholder statistikker, spilletilladelse og andet om dit Fodboldliv. Hent den her i Google Play eller her i App Store  
  2. I Fodbold app'en (den med DBU-logoet)
  3. I MitDBUwww.dbu.dk

DBU-login er det samme på alle platforme. Hvis man ikke kan huske sine login-oplysninger, er der hjælp at hente her

 

Fodboldpasset indeholder tre dele:

  • Vilkår og betingelser for videregivelse af data.
  • Samtykke til brug af billeder.
  • Desuden overblik over de klubber, hvor profilen er tilknyttet.

Det giver brugeren overblik- og råderum over sine data. Målet er at sikre bedre data, til glæde for både DBU og klubberne.

 

"Vi kan se, hvor store udfordringer det skaber for klubberne - og ikke mindst de mange frivillige ildsjæle - hvis medlemmer ikke har korrekte oplysninger på deres profiler. Det gør det udfordrende at kommunikere, og afstedkommer en masse unødigt dobbeltarbejde. Det vil vi gerne til livs, og derfor gør vi med Fodboldpasset lidt mere end det forventede, for at sikre valide data og transparens for alle i Fodboldfamilien", fortæller IT-chef i DBU, Heidi Lüthje.

 

Driblr – En ny spændende spiller på banen

I forbindelse med lancering af Fodboldpasset, er den helt nye app til spillere over 12 år – Driblr – landet i App Store og Google Play. En app, der ved hjælp af statistik og spændende features, skal gøre det endnu sjovere at spille fodbold.

 

"Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, der er til vores eksisterende IT-værktøjer. Nu glæder vi os til at tage oplevelserne på banen med ind i den digitale verden. Driblr giver spillerne et unikt overblik over deres egen fodboldkarriere, og fantastiske muligheder for at følge med i sine præstationer. Med Driblr ved hånden, håber vi at kunne gøre det endnu sjovere at spille fodbold", slutter Digital Commercial Manager, Jesper Søegaard.

 

Driblr kan downloades, helt gratis, fra App Store og Google Play.

Det skal klubberne gøre

Alle med et Fodboldpas får direkte besked fra DBU om aktivering. Der kan dog senere i processen (2-3 uger og frem) være behov for, at klubben sender en reminder til personerne. Det kan gøres direkte fra KlubOffice, hvor klubben også kan se, hvem der mangler at aktivere sit Fodboldpas. Se hvordan her 

Det kræver naturligvis korrekte kontaktoplysninger, og derfor bør klubben sørge for at have opdateret mailadresse og mobilnummer på alle personer i klubben.

Vi har desuden lavet en række materialer, der kan hjælpe klubberne med at få deres medlemmer til at aktivere deres Fodboldpas. Se dem her: Fodboldpas-klubmaterialer

Brug for hjælp?

Du kan læse mere om Fodboldpasset, GDPR og meget mere her

Hvis du har brug for hjælp til at aktivere dit Fodboldpas, kan du henvende dig via. mail: fodboldpas@dbu.dk eller supporttelefonen på 47 37 40 00.


Log ind