MENU

Talentudvikling er også for piger

DBU´s bestyrelse har bevilliget flere penge til talentudviklingen på pigeområdet de kommende år. Arbejdet med at sikre de bedste træningsforhold for de største pigetalenter skal ske i tæt samarbejde med klubberne, siger Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i DBU.

EM-sommeren 2017 var en fantastisk historie for Kvindelandsholdet og for pige- og kvindefodbolden i Danmark. Men hvis Kvindelandsholdet også de kommende år skal vinde medaljer i én af de store turneringer på internationalt plan, kommer det til at kræve hårdt arbejde med at sikre stærke fodboldspillere til de næste landsholdsgenerationer.

Derfor har DBU´s bestyrelse allerede allokeret midler, der skal gå til talentudviklingen af pigerne. Én af indsatserne på området er projektet ”Pigetræning Danmark”, der skal sikre bedre fodboldmiljøer for de yngre piger, fortæller talentudviklingschef i DBU, Lene Terp.

”Pigetræning Danmark er det første af forhåbentlig mange projekter for talentudvikling af pigespillere i Danmark. Projektet henvender sig til pigerne i aldersgruppen under DBU´s Talentcentre for U14-U15-pigespillere, som allerede kører i dag. Det skal sikre en ekstra træningsmulighed med kvalificerede trænere til de piger, der er motiveret til at spille endnu mere fodbold,” siger Lene Terp.

Træningsprojektet skal udbredes i hele Danmark, så særlige fodboldtalentet ikke bliver overset, siger Lene Terp.

”Pigefodbolden skal være så bredt geografisk forankret, at vi ikke mister talenter i yderområder på grund af manglende træningstilbud. Vi kan ikke risikere at miste potentielle elitespillere på den baggrund,” siger Lene Terp.

Projekt ”Pigetræning Danmark” skal ske i samarbejde med Lokalunionerne i DBU og klubberne, for det er netop i samarbejde med klubberne, at de bedste miljøer for talenterne på pigesiden skal sikres. Det siger Mette Bach Kjær, der er bestyrelsesmedlem i DBU.

”Klubberne er den vigtigste katalysator i arbejdet med at udvikle de bedste talenter i Danmark. Det er her, talenterne starter og opdages og også her, de udvikles allerbedst. Derfor er det vigtigt at beslutningen om, hvorvidt de ekstra midler fra DBU´s bestyrelse skal udnyttes bedst muligt, træffes sammen med klubberne, der har spillerne inde på livet. Det er helt essentielt, at vi skærper indsatsen på talentudviklingsområdet, hvis vi ikke vil overhales inden om af landene omkring os,” siger Mette Bach Kjær. 

Log ind