VM-spillere sender hyldest til Peru

Det peruvianske fodboldforbund sendte i sidste uge en hilsen til det danske VM-hold. I dag har holdet svaret – blandt andet med en helt særlig hyldestsang.

’Kære Danmark. Jeg hedder Peru. Efter 36 år er jeg tilbage til VM i fodbold.

Sådan lød indledningen på en film fra Perus fodboldforbund og Herrelandshold, som i sidste uge blev sendt til Herrelandsholdet og DBU. Filmen fortæller i smukke billeder om Perus folk, nation og ikke mindst fodboldhold, der ikke har været til VM i fodbold siden 1982. Filmen varmer op til kampen mod Danmark lørdag den 16. juni – holdenes første kamp til VM.

Nu er Herrelandsholdet klart med et svar. Holdet har netop sendt en film til Peru, hvor flere både nuværende og tidligere spillere – blandt andet Christian Eriksen, Jon Dahl Tomasson og EM-vinderen Henrik ’Store’ Larsen - sender en personlig hilsen til det peruvianske fodboldfolk. Og hvor DR’s Pigekor synger en særlig udgave af den danske nationalsang som en hyldest til Peru: 
 
’Der er et yndigt land. 
Det står med Andesbjerge
Nær Stillehavets Strand
Nær Stillehavets Strand. 
Det bugter sig med flod og skov, 
Det hedder stolte Peru. 
Og det er Inkaland.
Og det er Inkaland.
 
I led i fordums tid
Og kampene var mange 
I er tilbage nu
I er tilbage nu. 
Vi glæder os til første kamp
For land, point og ære
I farver rød og hvid
I farver, rød og hvid.’

 
Filmen er sendt til det peruvianske fodboldforbund med spanske undertekster – og er derudover også tilgængelig med danske og engelske undertekster, så alle fans kan få glæde af både filmen og sangen. Se filmen på Twitter, Facebook og Youtube.

Log ind