0-0 på trods af powerplay

Vores sidste kamp i efterårets Nations League sluttede helt uden scoringer. På trods af et klart overtag mod Irland – grænsende til powerplay i store dele af kampen – fik vi desværre ikke passeret Darren Randolph i det irske mål.

Der var faktisk ikke så meget at berette fra de første 45 minutter af mandagens kamp mellem Danmark og Irland, for kampbilledet var gennem hele halvlegen næsten identisk.

Vi havde bolden, vi pressede meget, vi kører bolden rundt om det irske felt i en form fra Powerplay, men ind ville bolden ikke – hertil skal dog også siges, at vi heller ikke havde de helt store chancer.

Gæsterne fra Irland stod godt i defensiven, men offensivt havde de ikke det store at byde på – og de fik så heller ikke lov til det, for hver gang Irland fik fat i bolden, gik der typisk ikke mange sekunder før vi havde tilbageerobret bolden.

Vores største chancer i 1. halvleg tilfaldt Schöne, Zanka og Eriksen, men ingen af forsøgene var rigtig farlige.

Heller ingen træffere efter pausen

Den sidste 45 minutter var lige sat i gang, da vi fik en kæmpe chance til at komme foran. Et glimrende dansk angreb endte med, at Yussuf Poulsen kom til skud lige foran Randolphs mål – og ja, Yussuf var presset, men han burde nok have sendt bolden i mål – det lykkedes desværre bare ikkem for han blæste den et stykke over mål.

Efte den chancen fortsatte kampscenariet fra 1. halvleg. Vi havde bolden og spillede den rundt og rundt om det irske felt, men bortset fra den tidlige chancen til Yussuf Poulsen, kunne vi ikke fremtvivnge de helt store chancer.

Vi var ofte lige ved at komme til chancer – men den berømte ”sidste aflevering” nåede desværre ikke frem, oftest fordi irerne lige akkurat fik en fod eller et ben i vejen.

Efter 68 minutter kom vores største – og nærmest også sidste – chance for at tage føringen. Nicolai Jørgesen erobrede bolden, fik knoklet sig ind i det irske felt – og fik sendt en afslutning afsted. Bolden passerede keeper Randolph, men ganske symtomatisk for kampen, valgte bolden at tage indersiden af stolpen og springe i spil igen.

I kampens døende minutter fik Christian Gytkjær en chance for at lukke kampen, men heller ikke Gytkjær havde helder med sig – og dermed endte det helt som vi begyndte, nemlig 0-0.

Med dagens ene point slutter vi ubesejrede i vores Nations League gruppe med otte point. Wales slutter på 2. pladsen med seks point, mens Irland slutter sidst med to point.

Kampfakta:

Danmark-Irland 0-0 (0-0)
11.130 tilskuere på Ceres Park, Aarhus.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Frederik Rønnow – Peter Ankersen, Mathias Jørgensen, Andreas Bjelland, Jonas Knudsen – Lasse Schöne, Christian Eriksen (46’ Lukas Lerager), Pierre Emile Højbjerg – Yussuf Poulsen (65’ Christian Gytkjær), Nicolai Jørgensen, Martin Braithwaite (78’ Andreas Cornelius).

Ikke benyttede spillere:

Jesper Hansen, David Jensen, Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Christian Nørgaard, Kasper Dolberg, Pione Sisto.

Dommer:

Aliyar Aghayev (AZE)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Irland
  • Det var den ottende betydende landskamp mod Irland i træk, hvor Danmark ikke tabte. Seneste betydende nederlag til Irland daterer sig fortsat til maj 1979.
  • Det var femte landskamp i træk i Aarhus, hvor Danmark forlod grønsværen med point. I tre af kampene er det endda lykkedes Danmark at holde modstanderen fra at score.
  • Andreas Bjelland gjorde comeback på det danske landshold efter et års fravær. Hans seneste landskamp var i november 2017 mod… Irland.
  • Mandag er fortsat den mindst benyttede ugedag til afvikling af en dansk landskamp. Efter aftenens kamp lyder mandagsstatistikken på 13 sejre, seks uafgjorte og fem nederlag.