Sejr sikrer 1. pladsen i gruppen

Takket være scoringer af Nicolai Jørgesen og Martin Braithwaite – og nogle gode redninger af Kasper Schmeichel – vandt vi 2-1 i Wales, og dermed har vi vundet vores gruppe, samt ikke mindst kvalificeret os til det bedste niveau, League A, i UEFA Nations League 2020-21.

Flot omstilling sikrede dansk pauseføring
Begge hold lagt frisk fra land, og det virkede som om, at både Danmark og Wales ville gå efter den sejr, der ville sikre en sejr i gruppen. Det første farlige danske angreb kom i det 6. minut, hvor et indlæg fra Jens Stryger Larsen var lgie ved at sejre i mål, og minutet efter var det Delaney der truede det walisiske mål, da han tog chancen fra distancen.

Men Wales ville også være med, og specielt Gareth Bale viste flere gange, at han er en ret habil fodboldspiller. Første gang efter små 10 minutter, hvor han testede Kasper Schmeichel i det danske bur. Minutter efter var vi heldige med ikke at komme bagud, for David Brooks slog et fint indlæg – og det burde James Chester nok have headet i kassen, men heldigvis gik forsøget forbi mål. 

I perioden efter den meget store chance fik Brooks fyret et langskud af, Chester fik en ny hovedstødschance og  hjemmeholdet fik en stor kontrachance, som Joe Alleen ødelagde med en fejlaflevering.

Vi skulle frem til efter den halve time, før vi igen begyndte at true for alvor. Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney, Lasse Schöne og Martin Braithwaite var alle ved at komme til gode mulighed, men det endte med et par missede tæmninger, en langskud over mål og en tvivlsom offside.

Herefter var det atter Wales der var tæt på. Bale fik et hovedstødsmulighed på bagerste stang, her oversprang han Henrik Dalsgaard, men fik også overplaceret sit hovedstød. 

I det 42. minut kom vi så foran på en meget flot omstilling. Nicolai Jørgensen fik bolden lidt før midterlinjen, han spillede Delaney der straks spillede Yussuf Poulsen – og Poulsen spillede bolden retur til Nicolai Jørgensen, og helt alene med Wayne Hennessey svigtede Nicolai Jørgensen ikke. En vigtig dansk scoring på en meget flot omstilling.

En hasblæsende afslutning – men det endte lykkeligt
Efter pausen stod der Wales på rigtig meget – for ikke overraskende var waliserne meget interesserede i at få udlignet. De kom frem til flere halve muligheder, og specielt Gareth Bale og David Brooks skabte en del ballade i den danske defensiv.

Men vores defensiv stod solidt – godt hjulpet af de øvrige spillere – og da Schmeichel samtidig var en sikker bagerste skanse, var det ikke det store, som Waliserne kom frem til. 

Midt i 2. halvleg begyndte vi stille og roligt at kæmpe os tilbage i kampen – og Christian Eriksen og Yussuf Poulsen var tæt på at udbygge føringen, men waliserne havde også gang i en god defensiv indsats. Med et kvarter igen svigtede walisernes forsvar dog, og pludselig var Yussuf Poulsen alene igennem, uheldigvis valgte han at sparke et stykke over mål. 

I det 82. minut fik Wales et frispark lidt uden for det danske felt – og det sparkede Gareth Bale – og langt de flest på Cardiff City Stadium troede nok, at nu stod den 1-1, men så dukkede der en handske fra Kasper Schmeichel op – og waliserne måtte nøjes med et hjørnespark. 

To minutter før tid fik vi et indkast, det kastede Dalsgaard ind i feltet, har brysttæmmede Martin Braithwaite bolden og sparkede den så stensikkert ind bag Hennessey. Lækker scoring.

Foran 2-0 troede de fleste, at nu var kampen lukket, men så slog Bale igen. Han blev stukket dybt, tog et træk rundt om Schmeichel, og pludselig var spændingen tilbage.

Men vi holdt hjem, og efter lidt over 96 minutters fodbold blæste dommer Ivan Kružliak kampen af, og dermed ligger det nu fast, at Danmark har vundet gruppen – og er med i League A, næste gang der skal spilles Nations League.

Vi mangler dog lige en enkelt kamp i Nations League. Den er mod Irland, og den spilles mandag aften kl 2045 på Ceres Park i Aarhus.

Kampfakta:
Wales-Danmark 1-2 (0-1)
42’ 0-1 Nicolai Jørgensen
88’ 0-2 Martin Braithwaite
89’ 1-2 Gareth Bale
32.354 tilskuere på Cardiff City Stadium, Cardiff.
 
Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen, Mathias Jørgensen, Jens Stryger Larsen – Lasse Schöne (79’ Lukas Lerager), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen (70’ Kasper Dolberg), Martin Braithwaite.
 
Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Peter Ankersen, Jannik Vestergaard, Andreas Bjelland, Jonas Knudsen, Pierre Emile Højbjerg, Christian Gytkjær, Andreas Cornelius, Pione Sisto.
 
Dommer:
Ivan Kružliak (SVK)
 
Statistiske vinkler efter Wales vs Danmark 
• Danmark har med sejren over Wales kvalificeret sig til det bedste niveau, League A, i UEFA Nations League 2020-21. Samtidig har Danmark sikret sig en ekstra mulighed for at kvalificere sig til EM 2020.
• Det var Danmarks tiende landskamp mod Wales, og forsat er ingen af kampene endt uafgjort. Danmark udbyggede med sejren overtaget med seks sejre mod fire nederlag.
• Nicolai Jørgensen spillede sin første landskamp siden VM-slutrunden og scorede sit niende landskampmål. Det var hans første scoring for Danmark siden kampen mod Polen i september 2017.
• Det var første gang, at Danmark besejrede Wales på walisisk grund. Den hidtil eneste sejr på udebane mod Wales fandt sted i juni 1999, men da havde Wales udskiftet hjemmebanen med Anfield Road i Liverpool.

Log ind