Chancefattig affære endte logisk nok 0-0

Sidst vi besøgte Dublin kunne vi rejse hjem med en flot 5-1 sejr, men den succes blev desværre ikke gentaget her i aften. Begge mandskaber tillod ikke mange chancer – og slet ingen mål – så efter 90 minutter stod der stadig 0-0 på måltavlen.

De første 45 minutter af kampen kommer nok ikke til at blive husket for et utal af brændte chancer, for der var ikke specielt mange chancer – og dermed heller ikke meget der kunne misbruges.

Vi forsøgte alt hvad vi kunne – og det samme gjorde Irland, men det førte ikke til det store. Dolberg havde en lille chance, Schöne kom til nogle skud – men ellers blev det meste blokeret eller endte i en fejlaflevering. Og det galdt for begge mandskaber.

Irlands største chance kom efter 39 minutter, hvor Shane Duffy kom til et hovedstød tæt under mål. Det gik heldigvis forbi mål og vi slap dermed med skrækken.

Kort inden pausen var vi selv tæt på, Dalsgaard kastede et langt indkast – og det endte efter nogle halvkiksede irske clearinger med, at Zanka kom til skud halvanden meter fra mål. Desværre kom der en irsk fod – eller et knæ – i vejen, og dermed endte de første 45 minutter aldeles målløse.

Efter pausen kom vi godt i gang. Vi angreb irernes mål, men de stod fortsat kompakt – og vi kom ikke frem til de store chancer. Defensivt stod vi selv rigtig godt, og det resulterede i, at Irland heller ikke kom frem til noget farligt.

Det billede fortsatte gennem det meste af kampen, dog havde Cyrus Christie et rigtig flot skud på mål – men heldigvis reddede Kasper Schmeichel lige så flot.

I det 84. minut var vi så tæt på at afgøre kampen. 84. Vi brød et irsk angreb, Pione Sisto førte bolden frem, og afleverede til Martin Braithwaite. Han tog et træk og kom til en fin afslutning, men her var det så irernes målmand Darren Randolph, der diskede op med en fin redning.

I kampens sidste minut forsøgte irernes Shane Duffy at filme sig til et straffespark. Men det faldt den spanske dommer Javier Estrada ikke for – der blev til gengæld langet et gult kort ud – og dermed sluttede de 90 minutter i Dublin 0-0.

Irland-Danmark 0-0 (0-0)
41.220 tilskuere på Aviva Stadium, Dublin, Irland.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Mathias Jørgensen, Jens Stryger Larsen – Lasse Schöne, Martin Braithwaite, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (79’ Andreas Christensen), Pione Sisto.

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen, Peter Ankersen, Lukas Lerager, Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg, Anders Christiansen, Andreas Cornelius, Christian Gytkjær.

Dommer:
Javier Estrada (ESP)

Statistiske vinkler efter Irland vs Danmark
• Det var den syvende betydende landskamp mod Irland i træk, hvor Danmark ikke tabte. Seneste betydende nederlag til Irland daterer sig fortsat til maj 1979.
• Det var 11. landskamp i træk, hvor det stod 0-0 ved pausen, at Danmark ikke tabte (4V-7U-0T). Seks af de 11 kampe er endt helt uden scoringer.
• Den danske anfører, Simon Kjær, opnåede sin landskamp nr. 84. Han deler nu 12. pladsen over flest landskampe med en anden tidligere anfører, Lars Olsen.
• Kasper Dolberg spillede sin ottende landskamp, men den første fra kampens start. Han står fortsat noteret for én enkelt scoring.