Lerager drønede og Braithwaite lukkede og slukkede

Det blev en fin aften i Herning, for Danmark leverede en fin indsats mod Østrig og vandt forholdsvis sikkert 2-0. Lukas Lerager indledte scoringen med et brag af et mål, og i kampens tillægstid sikrede Martin Braithwaite den danske sejr med scoringen til 2-0.

Østrig lagde friskt fra land og kunnet være kommet foran 1-0 efter blot 20 sekunder, mne heldigvis for Danmark valgte Schöpf at ramme bolden meget skævt.

Det østrigske pres fortsatte nogle minutter endnu, men efterhånden som de ikke fik flere chancer, begyndte Danmark også at komme meget bedre ind i kampen. Det resulterede i nogle OK muligheder, blandt andet havde Pione Sisto en oplagt mulighed i forbindelse med et frispark – han sparkede dog en god meter forbi mål, og kort efter havde Pierre-Emile Højbjerg et fint skud, hans dykkende langskud gik dog også en meter over mål.

Danmark begyndte at komme tættere og tættere en stor chance, blandt andet efter 25 minutter hvor Yussuf Poulsen kom til skud – her reddede Strebinger dog nemt i det østrigske mål.

Men i det 32. minut var Strebinger chanceløs. Lukas Lerager spillede et-to med Yussuf Poulsen, tog et træk og spillede så et-to med Pione Sisto – hvorefter han kanonerede bolden op i krydset til 1-0. Et flot mål, og et mål som helt sikkert trænger til mange gensyn! Målet var for øvrigt Leragers første mål for A-landsholdet.

Målet til 1-0 gav danskerne yderligere ro i spillet, og i den resterende del af 1. halvleg var det os der var tættest på yderligere scoringer, mens østrigerne halsede en del efter.

Efter pausen startede østrigerne igen fint, og Schaub fik fyret et godt skud af som snittede Kainz tæt under mål. Det var ganske farligt, men forsøget gik et par centimeter forbi Schmeichel. Kort efter var vi så tæt på yderligere en scoring, Gytkjær spillede bandespil med Braithwaite, og han var ikke langt fra at score – på trods af, at han skød fra en meget spids vinkel.

Omkring timen var det så Sistos tur til at teste Strebinger. Sisto skød, Strebinger pararede – og var tæt på at slå bolden ud til en helt fri Braithwaite, men heldigvis for østrigerne – og uheldigvis for os – gik bolden lige forbi den danske angriber.

Herefter fulgte en periode hvor Mike Jensen forsøgte sig, Burgstaller prøvede at passere Schmeichel, Kainz fik testet Schmeichel med et lumsk skud, Janko fik også fyret et skud af – og Mike Jensen prøvede en gang til.

Men der blev ikke scoret yderligere i de første 90 minutter. Det gjorde der til gengæld i kampens tillægstid. Her slog Pierre-Emile Højbjerg en dyb stikning frem mod Braithwaite, han kom fri – var ved at miste bolden – men formåede alligevel at beholde både overblik og bold, og kunne så lukke og slukke kampen med scoringen til 2-0.

Danmark-Østrig 2-0 (1-0)

29’ 1-0 Lukas Lerager

90’ 2-0 Martin Braithwaite

7.386 tilskuere på MCH Arena, Herning.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Peter Ankersen, Simon Kjær (61’ Mathias Jørgensen), Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen (90’ Jens Stryger Larsen) – Lukas Lerager, Andreas Christensen (63’ Mike Jensen), Pierre Emile Højbjerg – Yussuf Poulsen (46’ Martin Braithwaite), Kasper Dolberg (46’ Christian Gytkjær), Pione Sisto.

Ikke benyttede spillere:

Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Anders Christiansen, Kenneth Zohore.

Dommer:

Ola Hobber Nilsen (NOR)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Østrig

• Det var Danmarks niende landskamp mod Østrig og den første i mere end otte år. Statistikken hedder nu fire sejre, én uafgjort og fire nederlag.
  • Det var fjerde landskamp på MCH Arena efter debuten i marts 2008. Danmark er fortsat ubesejret i Herning efter tre sejre og en enkelt uafgjort.
  • Såvel Pierre Emile Højbjerg som Peter Ankersen spillede deres 22. landskamp. For begges vedkommende var der tale om første landskamp efter to henholdsvis et års fravær.
  • Simon Kjær var den eneste genganger fra den seneste landskamp mod Østrig i 2010. Den kamp var i øvrigt debutkamp for den skadede Christian Eriksen.