MENU

DBU FÅR MEDHOLD I PRINCIPIEL SAG OM TERRORSIKRING

Det var en fejl, da DBU blev påbudt at betale for terrorsikring udenfor Parken i forbindelse med Pokalfinalen 2017, erkender Rigspolitiet i et svar. DBU-direktør kalder det en principiel afklaring for hele dansk idræt.

DBU FÅR MEDHOLD I PRINCIPIEL SAG OM TERRORSIKRING
AF: DBU Kommunikation//

Rigspolitiet erkender nu, at der var tale om en fejl, da de i forbindelse med DBU Pokalfinalen i 2017 pålagde DBU at stå for, og finansiere, terrorsikring i området omkring Parken i København.

Det skriver Rigspolitiet i en afgørelse til DBU. Rigspolitiet beklager det lange sagsforløb og finder ikke, at Københavns Politi havde hjemmel til at give DBU påbud om at etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger på Øster Allé i København.

Afgørelsen glæder DBU’s konstituerede direktør, Kenneth Reeh:

”Afgørelsen er principiel. Med afgørelsen har både DBU og hele idrætten fået bekræftet, hvad vi hele tiden har ment var rimeligt i sager om terrorsikring. Nu forventer vi så, at afgørelsen danner grundlag for den fremtidige fordeling af ansvaret på området,” siger DBU-direktøren.

Baggrunden for Rigspolitiets svar til unionen er, at DBU i 2017 modtog et påbud om at terrorsikre området ved Parken i København. Efterfølgende klagede DBU over, at terrorsikring i det offentlige rum er forbundets ansvar. Små to år efter havde Rigspolitiet stadig ikke truffet en afgørelse i sagen. Derfor klagede unionen til Folketingets Ombudsmand, hvilket nu har resulteret i svaret fra Rigspolitiet.

”Loven er i dag uklar, og det kan ingen være tjent med. Vi ønsker derfor en klarhed på området, så vi med sikkerhed ved, hvor det økonomiske ansvar for terrorsikring skal placeres i fremtiden,” afslutter Kenneth Reeh.

 

Log ind