MENU
D
T
M
S

Historisk straf for homofobi-råb

Fodboldens Disciplinærinstans giver bøder til OB og Brøndby, efter at klubbernes fans har råbt homofobiske skældsord. Samtidigt indskærper instansen overfor klubberne, at der er nul-tolerance overfor homofobi og andre former for diskrimination.

Historisk straf for homofobi-råb
AF: Fodboldens Disciplinærinstans//

 

De to Superliga-klubber OB og Brøndby er begge blevet idømt bøder på DKK 25.000 kr., efter at nogle af klubbernes fans i sidste spillerunde råbte homofobiske tilråb efter FCK-spilleren Viktor Fischer. De to episoder fandt sted til kampene mellem OB og FC København i Odense samt til kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby på Right to Dream Park i Farum.

Der er tale om en historisk straf, da der aldrig tidligere er givet sanktioner til Superliga-klubber for homofobiske handlinger. I kendelsen henviser Fodboldens Disciplinærinstans til fodboldens love § 1.6. om, at ’DBU udøver sit virke uden urimelig forskelsbehandling i relation til alder, køn, etnisk oprindelse, religiøsitet og seksualitet’ samt til det fælles Ordensreglement for Superligaen Nr. 5 om, at ’racistiske, homofobiske og andre diskriminerende ytringer er strengt forbudt’.

Udover sanktionen til OB og Brøndby har Fodboldens Disciplinærinstans valgt at indskærpe reglerne og understrege alvoren af homofobiske tilråb fra fans. Det sker ved at sende et såkaldt ’Supplerende retningsskrivelse efter homofobi-sagen’ til samtlige Superliga-klubber.

I skrivelsen understreger formand for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, at der ifølge reglerne for DBU’s og Divisionsforeningens turneringer er ’nul-tolerance overfor enhver form for diskrimination – heriblandt race, køn, seksualitet m.m.’ Samtidigt understreger Fodboldens Disciplinærinstans, at sanktionerne vil blive skærpet, hvis det sker igen.  

 

Læs ’Supplerende retningsskrivelse efter homofobi-sagen’ til samtlige Superliga-klubber her.

Læs OBs kendelse her.

Læs Brøndby Ifs kendelse her.

Log ind