MENU

Sydbank Kvindepokalen afgøres i brag på Brøndby Stadion

Finalen i Sydbank Kvindepokalen, som spilles lørdag den 18. maj kl. 17.00 på Brøndby Stadion mellem 3F Liga-topholdene Fortuna Hjørring og Brøndby IF, bliver efterfølgeren på guldduellen i ligaen, hvor de to hold skal fordele guldet mellem sig i ugen op til finalen.

Sydbank Kvindepokalen afgøres i brag på Brøndby Stadion
Pokalen, som Brøndby IF og Fortuna Hjørring dyster om i finalen i Sydbank Kvindepokalen. Foto: Fodboldbilleder.dk

AF: DBU Kommunikation//

Dermed er der lagt op til et pokalbrag af dimensioner, når Fortuna Hjørring støder sammen med Brøndby IF på Brøndby Stadion lørdag den 18. maj kl. 17.00 i finalen i Sydbank Kvindepokalen. For et hold handler det om at få revanche for den DM-titel, man ikke vinder, mens det andet hold kan fuldbyrde The Double med sin anden titel på én uge.

Brøndbys cheftræner Per Nielsen glæder sig til de dage i maj, hvor sæsonens slid og slæb kulminerer. Han håber på, at der bliver skabt en kulisse på hans gamle hjemmebane, der er en pokalfinale værdig, for der er brug for storslåede kampe til at promovere kvindefodbolden.

”Det er rart at være hjemme igen efter tre år med finaler på udebane. Det betyder meget for alle i og omkring Brøndby IF. Vi viste i Champions League-kampen mod Juventus, at vi godt kan magte at være værter for de store kampe,” vurderer Per Nielsen og fortæller videre om sine forventninger til kampen:

”Det er de to mest dominerende hold i kvindefodbolden herhjemme gennem mange år, så det bliver formentlig en lige kamp, hvor niveauet er højt og underholdningsværdien stor. Vores ambition er hvert fald at vise tilskuerne, at kvindefodbolden har udviklet sig de seneste par år,” siger den tidligere Brøndby-anfører, der har vundet pokalturneringen fire gange som spiller og tre gange som træner.

Begge holds vej til finalen har været ganske suveræn. I 2. runde slår Brøndby-kvinderne Herlufsholm med 0-7, mens holdet vinder 0-12 over BK Fix i 3. runde. I kvartfinalen vinder det blå-gule mandskab 1-5 over Odense Q, og i semifinalen sender man Kolding Q ud af turnering med et nederlag på 3-1.

Fortuna Hjørring har været lige så suveræne på vej mod finalen. I 2. runde slår holdet Aalborg Freja med 0-8, og i den efterfølgende runde vinder nordjyderne 0-7 over Kjellerup. I kvart- og semifinalen lukker man heller ikke ét eneste mål ind og ender med at vinde 0-5 over Sundby BK og 4-0 over VSK Aarhus.

Der er gratis adgang til kampen, og du kan anskaffe dig billetter ved hente at hente dem i Brøndbys klubhus. Du kan også få lagt dem til side og få dem i døren på dagen.

Hvis du ikke har mulighed for at komme på stadion, viser DR3 kampen.

Log ind