MENU

Rekordmange udenlandsdanskere i Kvindelandsholdets trup

Når Danmarks bedste fodboldkvinder starter jagten på et nyt EM-eventyr med kvalifikationskampe mod Malta og Israel, bliver det med hele 11 spillere fra udenlandske klubber i truppen.

AF: Alexander Paaske, DBU Kommunikation//

Landstræner Lars Søndergaard har sat navne på de 18 spillere, der skal forsøge at give Kvindelandsholdet en perfekt start på EM-kvalifikationen i kampene mod Malta og Israel.

Truppen indeholder rekordmange spillere fra udenlandske klubber. Hele 11 ud af de 18 udtagne landsholdsspillere viser sig til daglig frem udenfor Danmarks grænser. Det gælder blandt andre Sofie Svava (FC Rosengård), Rikke Marie Madsen (Vålerenga IF), Rikke Sevecke (FC Fleury) og Stine Larsen (FC Fleury), der alle er skiftet til udlandet denne sommer.

Truppen til EM-kvalifikationskampene mod Malta og Israel

 

De mange udenlandsdanskere glæder landstræner Lars Søndergaard:

”Det er en rigtig god tendens, at vi får flere og flere spillere i udenlandske klubber, hvor de bliver matchet på et endnu højere niveau og kan blive endnu bedre. Det øger kvaliteten på Kvindelandsholdet yderligere, og det er en stor kadeau til vores talentudvikling, at spillerne udvikler sig så meget i kvindeligaen, at de kommer til udlandet.”

Spillerne med udenlandsk adresse er fordelt på klubber i seks europæiske lande: Sverige (2), Norge (2), England (2), Frankrig (3), Italien (1) og Tyskland (1).

Danmark åbner EM-kvalifikationen hjemme på Viborg Stadion mod Malta torsdag den 29. august klokken 18.00, mens det gælder Israel på udebane den 3. september. Udover Malta og Israel er Danmark i pulje med Italien, Bosnien-Hercegovina og Georgien.

 

Log ind