DBU spreder fodboldfesten under EM på hjemmebane ud i hele Danmark med storskærmsarrangementer, Fanzone, Legends Tour med mobilt museum, der genskaber festen fra EM i 1992, EM i straffespark og e-sport i form af en FIFA-turnering.

Konceptet er stort og tilbydes en række kommuner landet over. Som den første kommune i landet har Billund Kommune indgået aftale med DBU om værtskab for en fodboldfest i forbindelse med EM i juni måned.

"EM 2020 er en af de største sportsbegivenheder, vi kan drømme om i Danmark, og vi synes, DBU kommer med et rigtig spændende koncept, som giver mulighed for at skabe en fodboldfest for hele Billund Kommune. Vi har spurgt fodboldformændene i hele kommunen, og de var meget enige om, at det var noget, vi skulle gå efter," siger borgmester Ib Kristensen (V).

Faktisk var fodboldformændene ikke kun enige om, at det var en god idé at samarbejde om fodboldfesten med DBU. De var også enige om, at festen skulle finde sted på Byens Plads i Billund, og at der skal indsættes shuttle-busser, så fodboldfans i alle aldre fra hele kommunen kan deltage i fodboldfesten.

"I Billund har vi en stor gruppe internationale borgere. Desuden har vi både belgiske, finske og russiske borgere bosat, hvilket kan være med til at gøre fodboldfesten endnu sjovere. Vi har også store virksomheder med tusindvis af pendlere, der forhåbentlig også gerne vil se fodbold i fællesskab, og vi har et LEGO House, der kan være med til at skabe yderligere stemning. Og så har vi ikke mindst opbakning fra de øvrige klubber i kommunen, så vi sammen kan skabe en fodboldfest," siger Lars Thomsen, der er formand for BI Fodbold.

Hos DBU glæder man sig meget over, at den første aftale er på plads, og måden processen er kørt på i Billund Kommune.

"Det er meget stærkt, at man i Billund Kommune har haft fodboldklubberne med på råd, og at man sammen har fundet en destination, hvor man kan samle fodboldfans fra hele kommunen, så alle kan blive en del af noget større. Ideen med at sætte shuttle-busser ind for at give alle mulighed for at deltage er også flot," siger Bent Clausen, der er næstformand for DBU.

Interessen for fodboldfesten er ikke kun stor i Billund Kommune. En lang række andre kommuner har også vist interesse, så der bliver fodboldfest i hele Danmark.

Billund Kommunes aftale med DBU omfatter de tre indledende kampe lørdag den 13. juni klokken 18.00 mod Finland, torsdag den 18. juni klokken 18.00 mod Belgien samt mandag den 22. juni klokken 21.00 mod Rusland. Går det som vi alle håber, og Danmark kommer i kvartfinalen, vises den kamp også. Det er i så fald mandag den 29. juni.

Udover selve kampene vil der som sagt være fanzone med mulighed for ansigtsmaling, køb af merchandise og meget mere.

"Der kommer rigtig mange aktiviteter. Vi håber at kunne samle op mod 2.000 fans til kampene og skabe en fest, der breder sig rundt om i byen. Handlen er meget positiv og LEGO House har allerede tilkendegivet, at de naturligvis også vil markere den største fodboldbegivenhed i Danmark," slutter borgmester Ib Kristensen (V).

Billund Kommune vil i de kommende måneder planlægge aktiviteter rundt om kampene sammen med handlen, foreningslivet og andre interesserede.