Senest 1. april næste år tiltræder Jakob Jensen som ny administrerende direktør i DBU. Han er cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet og er i dag departementschef i Beskæftigelsesministeriet og har tidligere haft en række lederstillinger i centraladministrationen.


Den nye direktør er valgt ud fra et felt på 68 ansøgere, hvoraf de fleste levede op til ønsket om en direktør med topledelseserfaring på direktionsniveau. Mercuri Urval har stået for rekrutteringsprocessen, der har været et intenst forløb med mange samtaler de seneste uger og torsdag besluttede en enstemmig DBU-bestyrelse at udnævne den 45-årige Jakob Jensen som ny administrerende direktør i DBU.


DBU’s formand, Jesper Møller, er imponeret over det stærke ansøgerfelt og ikke mindst den direktør, der nu skal stå i spidsen for DBU’s administration:


”Vi modtog imponerende mange kvalificerede ansøgere til jobbet som ny DBU-direktør. Det viser, at DBU står stærkt som organisation og brand. Vi har valgt en ny direktør, der kommer med stor erfaring som topleder, med strategisk indsigt og erfaring i at arbejde i en politisk organisation med ildsjæle samt i komplekse forhandlinger, også i forhold til ligestilling, diversitet m.m. Og så har han stærke ledelsesværdier med fokus på fællesskab, engagement og ordentlighed,” siger Jesper Møller.
 
Jakob Jensen har været departementschef i Beskæftigelsesministeriet siden januar 2017 og var før det afdelingschef samme sted. Tidligere har han været direktør i Styrelsen for Fastholdelses  og Rekruttering og har også haft lederstillinger i Klima​- og Energiministeriet, Socialministeriet og ​har desuden virket som ministerråd ved Danmarks Faste Repræsentation ved den Europæiske Union i Bruxelles.


Jakob Jensen glæder sig til jobbet som DBU-direktør, hvor han skal stå i spidsen for en organisation med 17 landshold, godt 100 medarbejdere og en sportsgren, der omfatter godt 330.000 aktive fodboldspillere, 120.000 frivillige og mange tusinde fans.
 
“Jeg glæder mig enormt meget til at blive direktør for Dansk Boldspil-Union. Jeg vil gå meget ydmygt til opgaven og vil som det første bruge al min energi på at lære medarbejderne, organisationen og de forestående opgaver og udfordringer at kende. Jeg har som dreng med stor glæde løbet rundt i landsholdstrøjen med DBU’s logo på brystet, og jeg er meget stolt af at skulle stå i spidsen for den organisation, der stadig kan få drenge og piger i alle aldre til at lege, drømme og være en del af noget større. Og jeg glæder mig til at arbejde med de fantastiske frivillige i klubberne og de mange fans af de danske fodboldlandshold og dansk fodbold samlet set,” siger den nye DBU-direktør.

Jakob Jensen er født i Hjørring, er far til fire piger og stor fan af fodbold og de danske landshold. Han tiltræder i sit nye job senest den 1. april 2020. Jakob Jensen vil møde medarbejderne i DBU i begyndelsen af januar, hvor der efterfølgende også vil være mulighed for interview med pressen.