2020 bliver et travlt år for det danske eFodboldlandshold i FIFA.

Testkampe mod stærke nationer, eNations Cup og en nordisk venskabsturnering er på programmet.

Mange udfordringer venter dermed for de danske spillere, der leverede et fornemt 2019 med sejr ved Nordics Invitational og en fjerdeplads ved eNations Cup, der er VM for landshold.

Derfor er der i dag udtaget en bruttotrup bestående af seks dygtige spillere.

Frederik Fredberg fra Brøndby eSport, Marcus Jørgensen fra North Esports, Alexander Laustrup fra R288 eSport/Lyngby BK, Frederik Westergaard fra AC Horsens eSport, Alen Barakovic fra Tricked eSport/Vejle BK og Oliver Mikkelsen fra R288 eSport/Lyngby BK.

En stærk trup, der rummer masser af kvalitet ifølge eFodboldlandstræner Dennis Nordenbøl.

”Jeg glæder mig til at se og arbejde med denne bruttotrup, for vi går et meget spændende år i møde, og vi kan se frem til mange fede FIFA-udfordringer. Jeg har fulgt alle seks spillere tæt, siden vi tog hul på eSuperligaen, FUT-kvals og eClub VM-kvals,” siger han og fortsætter:

”Det er en gruppe gode gutter, og rent FIFA-fagligt besidder de mange individuelle kvaliteter og har hver især har noget at byde ind med på et hold. Så jeg ser meget frem til at tage hul på landsholdsarbejdet i januar frem mod de første opgaver,” siger Dennis Nordenbøl.

De første udfordringer for eFodboldlandsholdet venter allerede lige efter nytår. Den 8. og 9. januar er holdet i Paris for at møde de franske verdensmestre. Forud for testkampene i Frankrig mødes hele bruttotruppen og træner i lokaler hos DBU i Brøndby.

Fremover bliver det en fast struktur med landskampe i FIFA-spillet, at de bliver spillet to-mod-to, og derfor er det vigtigt, at de danske spillere får nogle gode træningssessioner forud for de officielle kampe. Det er baggrunden for, at der udtages en bruttotrup med seks spillere, der kan være med til opretholde et højt niveau til kampe og træning. Fremover bliver to spillere fra bruttotruppen udtaget til de forskellige kampe, holdet skal spille.