Fodbold redder 18-årige Annas liv

Fodboldbanen er det eneste sted, den 18-årige Anna Frida Grødem har følt sig hjemme. Fodbolden har altid været et fristed i løbet af en omskiftelig barndom, hvor hun har boet hos fire forskellige plejefamilier.

Fodbold redder 18-årige Annas liv
Af: Joachim Højer Weichel

Anna Frida Grødem har prøvet mere end de fleste på hendes alder. Til trods for en hård barndom med en skilsmisse mellem hendes biologiske forældre, ophold hos fire forskellige plejefamilier og plejefarens dødsfald har hun kæmpet sig på ungdomslandsholdene og førsteholdet hos Odense Q.

Når hun tænker tilbage på sin barndom, er hun ikke i tvivl om, hvordan hun kom igennem de svære tider:

”Fodbold har reddet mit liv. Hver gang, der var problemer derhjemme, tog jeg ud for at spille fodbold,” fortæller Anna Frida Grødem.

Ude på grønsværen har hun nemlig altid kunne finde ro og glæde. Der kunne hun få lov til at være et barn på lige fod med sine jævnaldrende:

”Jeg har aldrig følt mig anderledes, så længe jeg spillede fodbold,” fortæller Odense Q-spilleren.

Det var en god måde at finde nye venner på, når hun var flyttet et nyt sted hen. I løbet af barndommen har hun nemlig boet i plejefamilie på Ærø og Langeland, i Bjerringbro, i Tåsinge og i Odense:

”Fodbold har været det eneste konstante i min tilværelse. Jeg har altid haft fodbolden med mig,” siger den tidligere ungdomslandsholdsspiller.

Anna Frida Grødem føler sig klar til at stå på egne ben, og derfor går hun også all-in på fodbolden, når hun til sommer rejser til USA for at studere og spille collegefodbold. Det er et naturligt skridt, føler hun:

”Jeg kan slet ikke tænke på et liv uden fodbold,” slutter Anna Frida Grødem.

Log ind