Det danske U19-herrelandshold er klar til UEFA Elite Round efter en fantastisk afslutning med en 1-0-sejr over Frankrig i den indledende kvalifikation. Skulle det lykkes holdet at kvalificere sig til EM, bliver det Henrik Clausens sidste kampe i spidsen for holdet efter fire år i rollen som U19-landstræner. Den danske landstræners kontrakt udløber til sommer og forlænges ikke.

”Henrik Clausen har været en fast del af vores U-landstrænerstab siden 2013 og U19-landstræner siden 2016. Han har i den tid været med til adskillige slutrunder og formået at kvalificere os til flere U19 Elite Rounds. Et stort cadeau til Henrik, der er en meget erfaren og faglig kompetent træner. Kontraktudløbet næste år er dog en naturlig skillevej for både ham og os,” siger talentudviklingschef i DBU, Flemming Berg, der håber, at Henrik Clausens stop bliver efter en eventuel kommende U19 EM-slutrunde:

”Vi er og har været meget glade for Henrik, der har været en vigtig del af den succes, som vi har set på vores U-landshold i de senere år. En succes, jeg håber, bliver endnu større for os alle med en kvalifikation til næste sommers U19 EM -slutrunde,” slutter Flemming Berg.

For Henrik Clausen er netop arbejdet med de danske talenter et job, der har givet masser af gode oplevelser på og uden for banen. Men han ser også selv kontraktudløbet som et naturligt tidspunkt at stoppe på:

”Allerede for to år siden talte vi om, at det nok var min sidste kontrakt, da jeg havde et ønske om at komme tilbage til klubfodbolden. DBU har nu blot tænkt det samme, og derfor er det ikke den helt store overraskelse, at vi skilles til sommer. Jeg har til sommer haft syv fantastiske år i DBU, hvor jeg har været involveret i en stærk og spændende udvikling. Jeg har haft fantastiske oplevelser med tre U21-slutrunder, OL og to årlige U19-kvalifikationsturneringer,” lyder det fra Henrik Clausen, som fortsætter:

”Jeg har aldrig tænkt på det som et job, nærmere en livsstil. Men alt godt har en ende, og jeg har nu syv måneder til at finde nye udfordringer. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle de dygtige og dedikerede mennesker, som jeg har arbejdet sammen med, ligesom det har været et privilegium at arbejde med de dygtigste spillere i Danmark. Vi har til foråret en rigtig spændende Elite Round, hvor vi skal forsøge at kvalificere os til EM som én af kun syv nationer. Og det bliver mit fokus i den kommende tid,” slutter Henrik Clausen.

Danmark sluttede som nummer et i den indledende EM-kvalifikation efter blandt andet en stærk sejr over Frankrig. Danmark møder i EM-kvalifikationens Elite Round, der afholdes på hjemmebane, England, Ukraine og Letland.