56-årige Michael ’Mex’ Pedersen stopper til sommer efter tre et halvt år som landstræner, når hans kontrakt udløber. Han håber på, at det bliver med to EM-slutrunder på CV’et, inden han slutter, og inden han med egne ord er åben for, hvad fremtiden efterfølgende bringer – enten på trænersiden eller andre spændende projekter:

”Jeg har haft to perioder med nogle virkelig dygtige årgange og nogle unge mennesker, der ikke kun er dygtige fodboldspillere, men også fantastiske mennesker. Det gælder også mine trænerkollegaer og staben. Det er et stort privilegium og meget givende for mig som træner og menneske at arbejde og omgive sig med så dygtige og dedikerede personer. Jeg håber meget på, at vi kan slutte af med en dansk EM-deltagelse til sommer, så det vil både jeg og holdet fokusere på,” lyder det fra Michael ’Mex’ Pedersen, der fortsætter:

”Begge årgange har taget nogle gode skridt, og jeg har kunnet se dem udvikle sig. Det er en fornøjelse at følge dem i deres karrierer på både landshold og i klubberne. At arbejde i unionen er jo anderledes end i en klub – det har givet mig mulighed for også at komme i tættere dialog med klubberne og fået masser af inspiration i trænerjobbet, som jeg tager med mig videre,” slutter Michael ’Mex’ Pedersen.

Den danske U17-landstræner blev ansat i 2016 og startede som landstræner i vinteren 2017.

”’Mex’ er en rigtig dygtig og erfaren træner, der i sine første år som landstræner for U16/U17-landsholdet sikrede EM-deltagelse for vores talentfulde årgang 2001. Vi har i DBU haft stor glæde af hans indsigt i den danske talentmasse og brede erfaring fra øverste niveau,” siger DBU’s talentudviklingschef Flemming Berg, og fortsætter:

”Han er desuden som både træner og menneske meget vellidt i både vores landstrænergruppe, og ude i klubberne, hvor han sammen med de øvrige i landstrænergruppen har været med til at styrke samarbejdet og dialogen til klubberne i de seneste år,” slutter Flemming Berg, der lige som ’Mex’ håber på, at U7-landstræneren kan slutte i DBU med endnu et U17-EM til sommer.

Danmark møder i forårets UEFA Elite Round Rusland, Finland og Serbien. Gruppevinderen og de syv bedste 2’ere ud af otte mulige kvalificerer sig til EM.