Dansk dommerduo udtaget til U19-EM for kvinder

Frida Mia K. Nielsen skal være 4. dommer, og Line-Maria Rasmussen skal flage for offsides på sidelinjen til U19-EM i Skotland i juli. De to dommere håber, at erfaringerne fra turneringen kan blive et springbræt til højeste hylde.

Dansk dommerduo udtaget til U19-EM for kvinder
Frida Mia K. Nielsen (på billedet) og Line-Maria Rasmussen kalder det for en stor anerkendelse at blive udvalgt til U19-EM.
Af: DBU Kommunikation

Skotland lægger fra den 16. til 28. juli græs til U19-EM for kvinder. Danmark er desværre ikke blandt de otte kvalificerede nationer, men turneringen har faktisk dansk deltagelse i form af Frida Mia Klarlund Nielsen og Line-Maria Rasmussen.

De to er selvfølgelig ikke blevet udtaget som spillere, men som dommere til slutrunden. Frida Mia K. Nielsen som 4. dommer og Line-Maria Rasmussen som linjedommer. De ser begge udtagelsen som et stort skulderklap.

”Baseret på mine præstationer håbede jeg på at blive udtaget. Jeg føler mig virkelig heldig og glæder mig rigtig meget. Samtidig føler jeg mig godt rustet,” siger Frida Mia Nielsen, der blev elitedommer som blot 19-årig og senest stod i spidsen for Sydbank Kvindepokalfinalen i maj. Hendes tredje af slagsen.

”Det er helt sikkert det største ind til videre i min karriere. Det er der ingen tvivl om. Det er en stor anerkendelse at blive udtaget af UEFA til en slutrunde,” siger Line-Maria Rasmussen.

Begge dommere lægger stor vægt på, at de til slutrunden kan få værdifuld erfaring, som de kan bruge videre i jagten på den øverste hylde i dommerverdenen.

”Jeg får muligheden for at lære fra nogle dygtige dommere, der har mere erfaring på det her niveau end mig. Mit mål er at dømme til de største slutrunder som EM og VM på et tidspunkt, og denne her opgave vil hjælpe mig i min udvikling,” siger Frida Mia K. Nielsen.

”Udtagelsen har sat skub i en hel masse for mig. Jeg har fået øjnene op for, at jeg kan nå rigtig langt, hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt. Jeg ser frem til oplevelsen og glæder mig til at få et indblik i, hvad det kræver at være med på højt plan,” siger Line-Maria Rasmussen.

Inden slutrunden holder Frida Mia Nielsen fløjten varm ved FIFA’s Olympiske Lege for Universitet i Napoli, Italien, før hun flyver nordpå til Skotland. Hun har stået i spidsen for 20 europæiske kampe med debut den 18. maj 2015 i en kamp mellem Ukraine og Litauen i en U17 Development-turnering. Den 29-årige dommer passede desuden fløjten i tre kampe – deriblandt bronzekampen – ved U17-EM for piger i 2018.

Linjedommer Line-Maria Rasmussen blev elitedommer i 2016 og FIFA-dommer året efter. Hun har 20 internationale kampe på CV’et deriblandt hendes internationale debut den 12. oktober 2016 til opgøret i kvindernes Champions League mellem Fortuna Hjørring og Athletic Bilbao, hvor hun var 4. dommer.

Log ind