Lige nu lever 64.500 børn i fattigdom i Danmark. Det betyder, at de børn ikke har mulighed for at deltage i aktiviteter og fællesskaber, som deres jævnaldrende venner har, fordi deres forældre ikke har råd. Børn i fattigdom isolerer sig ofte og har færre venner. De er præget af en følelse af at være anderledes, og de forsøger at skjule familiens dårlige økonomi fra omverden. De føler sig ofte uden for fælleskabet, da de ikke har samme muligheder for at deltage i sociale aktiviteter, ferier og fritidstilbud som deres jævnaldrende. Derfor er de oftere kede af det, har mavepine og føler sig sat uden for fællesskabet.

I Fodboldfonden mener vi, at alle børn har ret til at vokse op under trygge, kærlige og omsorgsfulde rammer. Derfor er det særligt målgruppen af børn, som ikke oplever dette i hverdagen, som vi forsøger at hjælpe. Vi føler et ansvar for at være med til at løfte opgaven, der handler om at sikre, at flere børn i Danmark vokser op under trygge, kærlige og omsorgsfulde forhold.

Gennem fodboldrelaterede aktiviteter, familiestipendier, donationer og oplevelser forsøger vi at give børn et fællesskab, som deres forældre ikke har råd til at give dem. Vi samler penge ind, for eksempel over 1.500.000 kr. ved Fodboldfondens Galla i 2018, og forsøger på bedste vis at aktivere vores netværk til at gøre den forskel, som fodbold kan gøre for det enkelte barn – også uden for banen.

Alle kan noget, men ingen kan alt. Derfor er Fodboldfonden, og de børn vi hjælper, helt afhængige af, at vi som fond har et godt netværk med gode samarbejdspartnere, som kæmper på samme bane som os. Det gør DBU. Med vision 'En Del af Noget Større' forsøger vi at bruge fodbolden som en del af løsningen på samfundets problemer særligt inden for temaerne sundhed, socialt udsatte og integration. DBU bidrager til Fodboldfondens arbejde med landsholdsbilletter, produkter og oplevelser, som kan auktioneres til fordel for Fodboldfonden.

Derfor bør flere NGO’er, interesseorganisationer og influencere ikke bare fokusere på bolden og det problem, som de er sat i verden for at løse. Men vi bør også kigge op i helikopteren og se på, hvem der også vil løse netop det problem. Sammen kan vi, der kan, gøre en større forskel.