EM92-legendes bøn til danskerne: Skab rød-hvid fest på tribunerne

I Göteborg for præcist 27 år siden i dag blev der skabt en danskerfest uden lige, da Danmark for første gang nogensinde vandt Europamesterskabet. Henrik ”Store” Larsen lægger på årsdagen for triumfen ikke skjul på, hvor meget fansene betød dengang. Og opfordrer danskerne til at være på plads i Parken, når det danske herrelandshold til sommer forhåbentlig skal gøre dem kunsten efter.

EM92-legendes bøn til danskerne: Skab rød-hvid fest på tribunerne
Af: EURO2020

I dag kan Danmarks fejre sin til dato største sportstriumf nogensinde, da Herrelandsholdet i fodbold for 27 år siden vandt EM-trofæet. Den gang foregik slutrunden i Sverige, og de danske fans på lægterne var ifølge én af hovedpersonerne fra det danske hold, Henrik ”Store” Larsen, en bærende kræft i holdets succes på banen:

”Når der er stor opbakning på tribunerne, så spiller man bedre. Det betyder rigtig meget. Når man står på banen og hører, at der bliver sunget med på nationalmelodien – så giver det altså et spark bagi. Det samme med den opbakning, man kan mærke fra tilskuerne, hvis man vinder en tackling eller scorer et mål – det er vildt. Det er vigtigt med opbakning på lægterne – det er det største, man kan mærke som spiller,” siger Henrik Larsen.

Slutrunden i Göteborg er indtil videre den tætteste på Danmarks grænser – men til sommer 2020 bliver fire EM-kampe spillet midt på Østerbro i Parken. Det har derfor aldrig før været mere tilgængeligt for de danske fans at bakke om en forhåbentlig EM-succes til det danske landshold – og den mulighed håber Henrik ”Store” Larsen ikke, at danskerne misser:

”For det første tror jeg, at det er en kæmpe oplevelse for de fans, der kommer til at opleve de her kampe på stadion. EM er kæmpe stort, så det er vigtigt for danskerne, at de får købt billetter til kampene – selvfølgelig især hvis Danmark kommer med. Og det gør de selvfølgelig. Det bliver en kæmpe fest,” siger Henrik Larsen.  

Der er allerede på tværs af Europa og de 12 værtsnationer for EM i 2020 ansøgt om flere end 4,5 mio. billetter. Den første fase af billetansøgningen til sommerens kampe slutter 12. juli, og det er i billetfase 1, at der er størst chance for danskerne for at blive en del af den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde.

Når EM-kvalifikationen slutter til december, starter fase 2 af billetsalget kaldet ”follow-my-team”, hvor fans af de kvalificerede hold har mulighed for at sikre sig del i et begrænset antal billetter sat til salg af UEFA.

Du kan læse mere om billetsalget og selv ansøge om billetterne til kampene i Parken lige her: copenhageneuro2020.dk.

Log ind