Flere børn på fodboldskoler i udsatte områder end nogensinde før

Rekordmange børn i udsatte boligområder skal snøre fodboldstøvlerne og være en del af et fodboldfællesskab, når årets Get2 Fodboldskoler, som DIF og DBU står bag, løber af stablen denne sommer.

Flere børn på fodboldskoler i udsatte områder end nogensinde før
Get2 Fodboldskole i Kolding og Munkevængets Fritids- og Idrætsforening, 2018. Foto: Anders Kjærbye
Af: Michelle Thygesen

 

Knap 1.000 børn fra nogle af landets mest udsatte boligområde skal denne sommer på Get2 Fodboldskole. Det er det højeste antal børn på Get2 Fodboldskole nogensinde og en stigning på mere end fem procent sammenlignet med sidste år.

Get2 Fodboldskole er en fodboldskole udover det sædvanlige. For udover driblinger, jongleringer og fodboldkampe, handler Get2 Fodboldskolerne i høj grad om nye kammeratskaber og at få et fællesskab at stå op til.

I mere end 25 år har DBU afviklet fodboldskoler for mere end 500.000 børn over hele landet. Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for niende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

Og det er der en helt særlig grund til, forklarer Bent Clausen, der er næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF:

”Get2 Fodboldskole viser sig hvert år at være en succes, og det er positivt, at alle børn kan få samme muligheder og de gode oplevelser, som fodbolden kan være med til at give. Derfor er der i år også to nye Get2 Fodboldskoler på programmet, så endnu flere børn kan få samme oplevelser som deres kammerater,” udtaler Bent Clausen.

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et kæmpe arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.

Målet med Get2 Fodboldskolerne er at give børn en uge i sommerferien med masser af oplevelser og at inkludere samt fastholde børnene i dansk foreningsidræt, fortæller Bent Clausen:

”Get2 Fodboldskolerne er kommet for at blive. For vi skal huske, at fodbold er for alle. Og det er netop det, vi forsøger med fodboldskoler for udsatte børn, der naturligvis består af fodbold men i allerhøjeste grad også af fællesskab,” siger Bent Clausen.

 

Oversigt over Get2 Fodboldskoler

Uge 27: Høje Taastrup IF / T.G. 80 IF, Ishøj IF

Uge 29: Haderslev FK, Esbjerg IF 92

Uge 31: ACFC, Høje Kolstrup B 81

Uge 32: Boldklubben Union / Brønshøj Boldklub, Hundige BK, DBU Lolland-Falster / TGB, Holbæk B&I, AaB, Fritidshuset Ellekær / Hasle Boldklub, PDIF og Munkevængets Fritids- og Idrætsforening
Uge 34: Viby IF


Fakta om Get2 Fodboldskole

- Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden.

 - DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, idet de er målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.

- Get2 Fodboldskolerne så dagens lys i 2011 og afvikles dermed for niende år i træk.

- I år afholdes skolerne i Høje Taastrup, Ishøj, Haderslev, Esbjerg, Aarhus, Aabenraa, København, Hundige, Guldborgsund, Aalborg, Odense og Kolding.

- Der forventes at deltage knap 1.000 piger og drenge på årets Get2 Fodboldskoler.


Pressekontakt

Uge 27-28: Anne Tjell, kommunikationsmedarbejder: tjell@dbu.dk 

Uge 29: Joachim Weichel, kommunikationsmedarbejder: jowe@dbu.dk

Uge 30-32: Michelle Thygesen, kommunikationsmedarbejder: mith@dbu.dk

 

Log ind