Fodboldstjerner og toppolitikere hjælper udsatte børn

Fodboldfonden samler søndag aften et stærkt hold af dansk fodbolds største stjerner og toppolitikere til velgørenhedsgalla, der har til formål at samle penge ind til udsatte børn. Der er indsamlet knap 2,4 millioner kroner, som går til oplevelser og hjælp til økonomisk trængte familier i Danmark.

Fodboldstjerner og toppolitikere hjælper udsatte børn
Fodboldfondens stiftere, Stine Schmeichel og Christine Kvist, afslører den samlede donation ved velgørenhedsgallaen 2019. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

 

Søndag aften blev en stor aften for udsatte børn, da 350 fodboldpersonligheder og politiske profiler, som blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og Børne- og socialminister Mai Mercado, samledes til Fodboldfondens velgørenhedsgalla. Gæsternes deltagelse i middagen samt bud og bidrag til auktionen betyder nemlig, at flere socialt udsatte familier kan se frem til eksempelvis julehjælp, sommerhusferier og fodboldture. 

Bag Fodboldfonden og festen står en stærk duo: Stine Schmeichel og Christine Kvist, som er gift med fodboldspillerne Kasper Schmeichel og William Kvist. Kvinderne har igennem to år arbejdet for at rejse midler til danske børn, og her er gallaen et vigtigt bidrag, fortæller Stine Schmeichel: 

“Vi holder velgørenhedsgallaen, fordi vores netværk i fodboldverdenen har styrken til at rejse midler og skabe opmærksomhed omkring en vigtig sag. Det har middagen også bevist: Sidste år indbragte middagen over 1,5 millioner kroner til børnene - og med bidraget i år har deltagerne igen overgået alle vores forventninger.” 

 

En hjælpende hånd fra fodboldverdenen 

William Kvist, tidligere fodboldspiller på det danske herrelandshold og anfører i FC København, var blandt gæsterne på den røde løber til velgørenhedsmiddagen: 

“Jeg er stolt af, at jeg kan bruge min rolle som professionel fodboldspiller til at hjælpe og skabe fokus på, at nogle børn vokser op uden at have råd til at komme med til en fødselsdag eller gå til en fritidsaktivitet  noget, som mange andre opfatter som en selvfølgelighed,” siger han og fortsætter: 

“Det er vigtigt at hjælpe børnene til en bedre barndom, og jeg er glad for at se, at vi er så mange i fodboldverdenen, der støtter projektet. 

 

En fond med en vigtig sag 

Stine Schmeichel og Christine Kvist skabte for to år siden Fodboldfonden, da de gerne ville bruge deres position som hustruer til fodboldstjerner til at gøre en forskel: 

“Der findes fattige familier i Danmark, som aldrig har været på ferie, ikke har råd til at holde jul eller til at betale kontingent i fodboldklubben. Det kan gå hårdt ud over børnene, som mistrives eller bliver isolerede. Og der bliver desværre flere fattige børn i Danmark. Derfor vil vi gerne gøre, hvad vi kan for at hjælpe,” siger Christine Kvist. 

Log ind