Første fankoordinator skal sikre magiske landsholdsøjeblikke for fans

Anders Hagen er DBU’s første fankoordinator, og han skal arbejde for at bringe de rød-hvide fans endnu tættere på landsholdsspillerne og de uforglemmelige øjeblikke. Det sker som en del af DBU’s fanstrategi og ønske om at bringe fansene så tæt på, så det kan mærkes.

Første fankoordinator skal sikre magiske landsholdsøjeblikke for fans
Fankoordinator Anders Hagen (tredje fra højre) tog sig tid til at hilse på landsholdsfans, da han blev præsenteret i Fanzonen ved Telia Parken før Danmark-Irland. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

”Vi skal tættere på vores fans. Jeg ved, hvor meget fansene betyder for vores spillere og for DBU’s brand,” sagde fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, i marts.

Siden Peter Møller blev ansat i DBU i oktober sidste år, har et af hans og forbundets vigtigste mål været at bringe fansene, spillere og DBU tættere på hinanden. Og nu er der med ansættelsen af den første fankoordinator nogensinde taget et stort skridt mod det mål.

SLO’er (fankoordinatorer) i Superligaklubber er blevet involveret og har været en del af rekrutteringsfasen i den grundige ansættelsesproces. Valget er faldet på den nu tidligere DR-journalist, Anders Hagen. Hans største opgave bliver at skabe et endnu tættere bånd mellem fans, spillere og DBU samt at sikre, at de danske landsholdsfans bliver hørt og involveret i bestræbelserne på at opnå den bedste mulige stemning og oplevelse til landskamp.

Og det kribler i kroppen på Anders Hagen for at komme i gang med arbejdet.

”Jeg elsker landsholdet. Og som 29-årig må jeg nok erkende, at Åge trods alt ikke ringer. Heldigvis er jeg så lykkelig over at være udtaget til truppen omkring landsholdet. Jeg glæder mig helt vildt meget til at komme i gang - og går meget ydmygt til opgaven. Jeg tror, vi er på vej ind i en ny, fed landsholdstid. Og jeg ser frem til at arbejde med landsholdets fans og DBU! Og få flere med ombord. Vi skal have Europas bedste hjemmebane,” siger Anders Hagen.

Den nye fankoordinator har fulgt landsholdsfodbold tæt, siden han var barn. Hagen har siden 2013 været ved Danmarks Radio, hvor han primært har arbejdet som vært på sportsprogrammet LIGA på P3 - og som journalist på DR Sporten.

Peter Møller glæder sig over, at DBU ved ansættelsen af Anders Hagen har taget et stort skridt mod at sikre endnu bedre oplevelser for de danske landsholdsfans.

”Vi er super glade for at have fået Anders ind som fankoordinator. Han skal være bindeleddet mellem fansene, spillerne og DBU – og så skal han fortsætte med at bidrage på den allerede påbegyndte rejse frem mod EURO 2020, hvor vi vil bringe de danske tilhængere tættere på landsholdet end nogensinde før,” siger Peter Møller.

Anders Hagen blev fredag eftermiddag præsenteret for en gruppe af de mest loyale landsholdsfans i Fanzonen ved Telia Parken inden EM-kval-kampen mod Irland. Her fortalte han lidt om sig selv samt sit forestående arbejde og svarede på spørgsmål fra fansene.

Ansættelsen af Anders Hagen som fankoordinator er et blandt mange tiltag, som DBU har sat gang i for at gøre det lettere og sjovere at være fan af landsholdet. Heriblandt er en vigtig hjørnesten at involvere fans så meget som muligt i projekter omkring landsholdet.

Faninvolvering- og tiltag i år:

  • Februar: Stor workshop for 100 af de mest loyale fans i Fodboldens Hus i DBU. Her blev der diskuteret, hvordan fanoplevelsen kunne optimeres.
  • Marts: 100 fans til sitdown med landstræner Åge Hareide i Telia Parken
  • Marts: 100 fans til arrangement med landsholdsspillere som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel. Der var rig mulighed for spørgsmål og autografskrivning.
  • Marts: Peter Møller besøgte de danske udefans i Basel kort før kampen mod Schweiz.

Til fredagens EM-kval-kamp mod Irland har DBU desuden lyttet til fansene og har følgende tiltag:

  • To timers billige øl til 20 kroner i Fanzonen
  • En unik landsholdsplayliste inspireret af fansene
  • ’Rødt Stadion,’ hvor alle fans opfordres til at komme i rødt
  • Aktivering af Stemningstribunen (Nedre B) deriblandt med indførelse af capo-tårn og capo. 

Der vil løbende udviklet på nye koncepter og idéer i samarbejde med fansene, og i den nære fremtid skal fansene blandt andet være med til at vælge navnet på Stemningstribunen.

Log ind