Instans sanktionerer FCK og Brøndby for pyroteknik

FC København og Brøndby IF er blevet sanktioneret med bøder på henholdsvis 125.000 kroner og 175.000 kroner. Det sker som konsekvens af deres fangruppers affyring af pyroteknik i derbyet i Telia Parken den 5. maj.

Instans sanktionerer FCK og Brøndby for pyroteknik
Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

Telia Parken lagde den 5. maj i år græs til Superliga-sæsonens sidste derby mellem FC København og Brøndby IF.

I dommer Mads Kristoffer-Kristoffersens indberetning fra kampen fremgår det, at begge klubbers tilskuere adskillige gange affyrede pyroteknik. Det har fået Fodboldens Disciplinærinstans til at åbne en sag imod de to klubber.

Indberetningen bemærker blandt andet, at FCK-fans affyrede pyroteknik før kampen og i begge halvlege, mens Brøndbys fans antændte minimum 100 stk. pyroteknik før kickoff.

Derudover fremgår det også af indberetningen, at Brøndby-fans i kampens 2. minut kastede 10-15 stk. pyroteknik på FC Københavns fanafsnit. I det 53. minut kastede FCK-fans desuden en genstand på banen, der ramte Brøndby IF’s Dominik Kaiser.

På baggrund af ovenstående har Fodboldens Disciplinærinstans truffet en afgørelse i sagen. Med henvisning til ”Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadion”, § 17.1, tildeles FC København en bøde på 125.000 kroner, mens Brøndby IF sanktioneres med en bøde på 175.000 kroner.

Begge klubber kan anke kendelserne til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Du kan læse kendelserne i deres helhed herunder ved at klikke på den respektive klub:

FC København
Brøndby IF

Log ind