Kvindedivisionsforeningen og DBU indgår ny, stærkere femårig aftale

Etablering og videreudvikling af Den Ny Kvindeliga og nedsættelse af et nyt politisk udvalg for kvindeelitefodbolden i Danmark er hjørnestenene i en ny femårig samarbejdsaftale mellem DBU og KDF.

Kvindedivisionsforeningen og DBU indgår ny, stærkere femårig aftale
Fortuna Hjørring jubler over sejren i Sydbank Kvindepokalfinalen. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

DBU og Kvindedivisionsforeningen, sammenslutningen af de 23 kvindeeliteklubber i Danmark, har indgået en ny aftale med det mål at kunne gennemføre en ambitiøs plan for Den Ny Kvindeliga og styrke udviklingen af dansk kvindeelitefodbold.

Aftalen kommer i naturlig forlængelse af, at DBU tidligere har indgået længerevarende og formaliserede aftaler med DBU Bredde (sammenslutningen af breddefodbolden) og Divisionsforeningen (sammenslutningen af eliteklubber på herresiden). Med aftalen har DBU sikret et solidt grundlag for samarbejdet med en vigtig en medspiller som Kvindedivisionsforeningen. Det fastslår Jesper Møller, formand for DBU.

”Den nye aftale betyder, at DBU sammen med Kvindedivisionsforeningen i endnu højere grad kan bidrage til eliteklubbernes arbejde med udvikling af de bedste kvindelige fodboldspillere til gavn for både den danske liga, landsholdet og fremtidens kvindefodbold i Danmark,” siger Jesper Møller.

Kvindeligaen i centrum
Netop udviklingen af den bedste danske fodboldrække for kvinder har været i fokus i samarbejdet mellem DBU og Kvindedivisionsforeningen de sidste par år. Ansættelsen af ny liga-chef, Nicolai Kaas, tidligere på året var startskuddet til at fremme både de sportslige og kommercielle aspekter af ligaen.

”Det er særdeles positivt, at DBU og Kvindedivisionsforeningen med aftalen har fået et meget stærkere grundlag for at realisere den ambitiøse plan, som vi i fællesskab har for Den Ny Kvindeliga. Det er afgørende, at eliteklubberne får en stærkere kommerciel platform og et bedre økonomisk fundament, hvis vi skal løfte Kvindeligaen yderligere sportsligt og dermed udnytte den stærkt stigende interesse for kvindefodbold, som vi også oplever internationalt i fx England, Sverige, Spanien og Italien,” siger formand for Kvindedivisionsforeningen Kim Kjærhus. Han glæder sig samtidig over, at dansk kvindeelitefodbold fremover får direkte reference til DBU’s bestyrelse via det ny Udvalg for kvindeelitefodbold.

Den Ny Kvindeliga lanceres 3. august.

Log ind