Lykke Friis formand for budkomité for EM i kvindefodbold 2025

Hvis Danmark skal være vært for EM i kvindefodbold 2025, kræver det omfattende forberedelse. DBU har derfor nedsat en komité, der skal undersøge mulighederne for at få et EM til Danmark i 2025. Lykke Friis, tidligere minister og næstformand i Kvindekommissionen, skal stå i spidsen for komitéen.

Lykke Friis formand for budkomité for EM i kvindefodbold 2025
EM 2025 i kvindefodbold bliver forhåbentlig med en fantastisk dansk opbakning på lægterne. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

VM i kvindefodbold blev skudt i gang fredag - desværre uden dansk deltagelse – men målet er, at det scenarie ikke skal gentage sig. De kommende slutrunder for kvinder skal være med Danmark som deltager og forhåbentlig som stolt vært i 2025. For når EM i kvindefodbold i 2025 løber af stablen, skal det gerne være på dansk grund. I hvert fald hvis det står til DBU.

For at sikre, at Danmark kommer med det bedst mulige bud på et værtskab, har DBU nedsat en komité, der skal undersøge de økonomiske og praktiske muligheder og krav, der ligger i at være vært for en sportsbegivenhed af den størrelse.

Lykke Friis, udenlandsk korrespondent for Berlingske i Berlin, har sagt ja til at stå i spidsen som formand for komiteen. Den tidligere klima,- energi- og ligestillingsminister samt prorektor på Københavns Universitet ser frem til arbejdet for at sikre kvindefodbold på højeste niveau på dansk græs:

”Med et EM på hjemmebane vil Danmark kunne slå to fluer med et smæk. Vi vil kunne give dansk kvindefodbold et tiltrængt løft, efter at VM-kvalifikationen glippede og vise, at vi virkelig satser på pige- og kvindefodbolden i Danmark. Men et EM vil også være et fantastisk udstillingsvindue for dansk idræt og sætte en tyk streg under, at Danmark kan løfte de store sportsbegivenheder. Jeg glæder mig til arbejdet for at bringe slutrunden til dansk jord,” siger Lykke Friis, selvom hun godt ved, at kampen bliver hård.

Komitéen består, ud over Lykke Friis, af følgende:
Jette Andersen (næstformand), formand for Fortuna Hjørring/Dana Cup
Lars Lundov (medlem), direktør Sport Event Denmark
Allan Hansen (medlem), fhv. DBU-formand og UEFA ExCo-medlem

Sammen skal de stå for det indledende undersøgende arbejde frem mod medio 2020, hvor et konkret bud på en afholdelse af EM for kvinder skal fremlægges for DBU’s bestyrelse. For Jesper Møller, formand for DBU, er tidshorisonten tilpas langsigtet, så det er muligt at sikre det bedst mulige bud på en slutrunde i Danmark:

”En slutrunde af sådan en størrelse vil være højdepunktet i løftet af pige- og kvindefodbold i Danmark. Derfor har vi sat stærke kræfter på sagen i at sikre det bedst mulige bud på et værtskab for slutrunden, og vi ønsker at give komitéen de bedst mulige betingelser – både i forhold til tid og arbejdsvilkår. Vi skal også trække på de erfaringer, vi får fra afholdelsen af EURO2020, hvis vi skal nå i mål med at kunne byde på slutrunden for kvinder i 2025,” siger Jesper Møller.

Log ind