Ny U21-landstræner kommer med international erfaring

Onsdag blev der sat navn på en ny U21-landstræner. 51-årige Albert Capellas, tidl. FC Barcelona og Brøndby, bliver ny dansk U21-landstræner fra 1. august. Derudover ansættes Steffen Højer som ny fuldtids U21-assistenttræner træner fra 15. juli.

Ny U21-landstræner kommer med international erfaring
Foto: Anders Kjærbye
Af: DBU Kommunikation

Det bliver den 51-årige Albert Capellas, der som ny dansk U21-landstræner, skal stå i spidsen for de største talenter i Danmark, efter at Niels Frederiksen allerede i foråret meldelte, at han ikke forlængede sin kontrakt med DBU.

Den nye U21-landstræner har en fortid som træner i blandt andet FC Barcelona, Brøndby IF, Borussia Dortmund og hollandske Vitesse. En ansættelse som talentudviklingschef i DBU, Flemming Berg, er glad for at kunne præsentere onsdag efter at Danmark ikke nåede videre ved EM.

”Med ansættelsen af Albert får vi en træner, der ikke kun kommer med international erfaring, men også med et indgående kendskab til dansk fodbold. Albert vil arbejde videre med det spillemæssige udtryk, som vi gerne vil have i vores talentudvikling. Han er i mine øjne den rette træner til at kunne fortsætte den retning, vi mener i DBU er den rigtige for dansk fodbold for fortsat at kunne udvikle dygtige spillere til både klub og landshold,” siger Flemming Berg, der samtidig afslører en fast opjustering af den sportslige sektor på U21.

”Vi har samtidig med ansættelsen af Albert, også valgt at tilknytte Steffen Højer som ny fuldtidsansat træner. Denne sportslige konstruktion forventer vi kan løfte endnu mere hos vores allerstørste talenter og giver os en mulighed for at kunne styrke samarbejdet DBU og klubberne i mellem, hvilket er helt afgørende for, at vi i et land som Danmark fortsat kan være med i den europæiske top,” siger Flemming Berg.

Udover fultidsansættelsen af en ny U21-assistenttræner tilknyttes også en fast analytiker på U21-landsholdet, Thomas Sørensen, der også var med ved EM i Italien.

Ved EM nåede Danmark en placering i den øverste halvdel med en EM-trup hvoraf ni spillere fortsat kan være med i den kommende U21-årgang, der består af spillere fra årgang 98 eller yngre. Så det er et særdeles talentfuldt hold, som den nye U21-landstræner overtager.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af dansk fodbold igen og den opgave, der ligger i at kvalificere Danmark til deres fjerde EM-slutrunde i træk. Som træner arbejder jeg med at skabe offensivt, dynamisk og kreativ fodbold, og et hold, hvor alle vil kæmpe for at opnå succes sammen,” siger Albert Capellas, der selv var til stede under EM i Italien og var begejstret for den talentmasse han så.

”Det jeg så i blandt andet Italien er et ungt hold fyldt med potentiale, der allerede nu har en vigtig international erfaring som vil være et afgørende fundament for den kommende U21-årgang, og vores mulighed for at præstere på et højt niveau og skabe de resultater som både vi selv og danskerne forventer.”

Capellas ser samtidig frem til et tæt samarbejde med assistenttræner Steffen Højer:

”Jeg er glad for, at Steffen har sagt ja. Han vil sammen med resten af staben være en nøgleperson i arbejdet med både spillere og klubber med hans indgående viden til dansk klubfodbold og hans ideer om hvordan fodbold skal spilles ligger tæt op ad mine egne. Så det er et samarbejde, jeg ser meget frem til,” slutter Capellas.

Begge trænere har UEFA’s højeste trænerlicens, PRO-licens og for den nye U21-assistenttræner, Steffen Højer er arbejdet med U21-landsholdet et arbejde han ser meget frem til.

”Det motiverer mig voldsomt, at komme til at arbejde med et kuld meget talentfulde spillere, og forhåbentlig sikre at de når det næste niveau i deres udvikling. Derudover bliver det rigtig godt at arbejde tæt med Albert, som er en ekstremt spændende træner og som har meget erfaring at byde ind med i arbejdet med dansk fodbold. Sidst men ikke mindst vil jeg gøre mit til, at vi også om to år er med til en slutrunde,” lyder det fra Steffen Højer.

 

Første opgave for det nye trænerteam er en testkamp mod Ungarn og en kvalifikationskamp mod Rumænien i kvalifikationen til EM i Ungarn og Slovenien i 2021.

Log ind