OFELIA PLADS BLIVER FANZONE TIL UEFA EURO 2020

Med plads til flere end 10.000 gæster dagligt bliver Ofelia Plads ved Københavns Havn rammen for en national og international folkefest fra den 12. juni til 12. juli 2020, når København er én af 12 værtsbyer for EM i herrefodbold.

OFELIA PLADS BLIVER FANZONE TIL UEFA EURO 2020
Af: EURO2020

København er én af 12 værtsbyer, når EM-bolden ruller i sommeren 2020. Parken danner rammerne om EM-kampene, mens Ofelia Plads i Københavns Havn bliver kulisse for fanzonen, som byder på både lækker mad, koncerter, kulturelle begivenheder og naturligvis fodboldaktiviteter for alle aldre og EM-kampe på storskærme.  

”Fodbold kan samle danskerne. Med fanzonen på Ofelia Plads er der lagt op til en kæmpe folkefest, hvor børn, unge og ældre fra hele landet sammen kan fejre fodbolden og flage de rød-hvide farver i hjertet af København. Samtidig får vi vist København frem til internationale gæster og seere som en enestående grøn hovedstad med bæredygtig byudvikling, cykler og vores havn, som er så ren, at man kan bade i den,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

Til at sikre den bedst mulige fan-oplevelse til sommerens EM-slutrunde har UEFA og DBU indgået en aftale med ejendomsvirksomheden Jeudan A/S på vegne af Foreningen Ofelia Plads, der er et offentligt-privat samarbejde mellem Jeudan og Det Kongelige Teater. Sammen med dem står SMUK Event A/S, en del af arrangørteamet bag Smukfest, som operatør for at skabe de bedste rammer for fanzonen.

Ofelia Plads har på kort tid etableret sig som et trækplaster for en lang række forskellige aktiviteter midt i hovedstaden, fortæller administrerende direktør i Jeudan, Per Hallgren.

”Vi tilbyder bl.a. gratisarrangementer som festivalen Ofelia Midsommer og koncertrækken Klassisk på Kyssetrappen. Pladsen har også dannet rammen om både større og mindre sportsbegivenheder fra kajakpolo til Ironman. Og med pladsens knap 13.000 kvadratmeter i hjertet af København, og den gode stemning folk plejer at bidrage med på stedet, håber vi på et fantastisk EM i 2020. Vi glæder os til samarbejdet med UEFA og EURO2020,” siger administrerende direktør i Jeudan, Per Hallgren: 

Fanzone-operatørerne fra SMUK Event A/S glæder sig til at skulle skabe en kæmpe fest for både danske og udenlandske fodboldfans.

”Vi har stor erfaring i at skabe festival med en bred vifte af tilbud inden for mad, musik og andre aktiviteter. Vi glæder os til at gøre det hele igen i centrum af den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde. Det kan kun blive fantastisk,” siger Poul Martin Bonde, bestyrelsesformand i Smuk Event A/S.

Lene Kryger, Managing Director for EURO2020, glæder sig over det stærke set-up bag fanzonen:

”EURO2020 er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, og vi ønsker at skabe en kæmpe fodboldfest for både danske og udenlandske fodboldfans i København. Vi glæder os over, at fanzonen er placeret et så unikt og specielt sted. Her får vi mulighed for at skabe en kæmpe fest – men også for at præsentere den mangfoldighed, der kendetegner både København og afholdelsen af EURO2020,” siger Lene Kryger. 

EURO2020 afholdes i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni, finalen spilles i London den 12. juli og i Danmark spilles fire kampe. Bag det danske værtskab står et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Læs mere på www.copenhageneuro2020.dk.

OM EURO2020

  • Billetregistrering til EURO2020 åbner 12. juni kl. 14.00 på copenhageneuro2020.dk
  • Du kan registrere dig indtil 12. juli for at være med i kapløbet om billetter til slutrunden
  • Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni 2020
  • Finalen spilles i London den 12. juli 2020
  • I København spilles de fire EM-kampe i Parken 13., 18., 22. og 29. juni
  • Ofelia Plads bliver ramme for fanzonen i perioden 12. juni – 12. juli 2020

Log ind