U21: EM-truppen (næsten) på plads

Niels Frederiksen har skåret EM-truppen til. Jonas Bager erstatter Joachim Andersen i test-kampen mod Kroatien.

U21: EM-truppen (næsten) på plads
Smilene hos Jens Stage (tv.) og Mikkel Duelund (th.) siger det hele. Det har været en god første uge på træningsbanen. Foto: fodboldbilleder.dk / dbufoto.dk
Af: Pia Schou Nielsen, DBU Kommunikation

U21-landsholdet har fredag sidste træning forud for holdets afgang til Kroatien, hvor Danmark møder værterne i den sidste EM-test, før det d. 17. går løs mod Tyskland i første EM-kamp i Udine.

Derfor kunne Niels Frederiksen inden fredagens træning og efterfølgende fridage sætte navne på truppen og altså også de spillere, der ikke endte med at blive en del af U21-landstrænerens endelige EM-trup. Herunder truppen, der netop er indleveret til UEFA.

EM-TRUPPEN:

Målmænd:
Daniel Iversen
Oskar Snorre Olsen
Peter Jensen

 

Forsvar:
Andreas Poulsen
Asger S. Sørensen
Jacob Rasmussen
Joachim Andersen
Joakim Mæhle
Mads Pedersen
Rasmus Nissen Kristensen
Victor Nelsson

 

Midtbane:
Jacob Bruun Larsen
Jens Stage
Magnus Kofod Andersen
Mathias Jensen
Oliver Abildgaard Nielsen
Philip Billing
Anders Dreyer
Mikkel Duelund
Robert Skov

 

Angreb:
Andreas Skov Olsen
Jonas Older Wind
Marcus Ingvartsen

 

 

To spillere sorteret fra i første omgang

Både Magnus Christensen og Carlo Holse bliver således ikke en del af den U21-trup, der mandag sætter kurs mod Kroatien og dernæst Italien.

”Det er altid svært at skulle sortere dygtige spillere fra og bestemt ikke den sjoveste del af det at være landstræner. Når det så er sagt, er det jo en betingelse, der har været der fra start, og som spillerne har været indforstået med under vores indledende samling her i Danmark,” siger Niels Frederiksen.

En anden, der også bliver hjemme i Danmark, er forsvarsspilleren Joachim Andersen, selv om han fremgår af den 23 mand store EM-trup, der skulle afleveres til UEFA med deadline torsdag ved midnat.

En skadesproblematik betyder, at han i samråd og samarbejde med DBU bliver hjemme i den næste uges tid for at modtage behandling og optimere forsvarsspillerens mulighed for at blive klar til slutrunden. Dermed indgår han ikke i kampen mod Kroatien.

Det betyder, at landstræner Niels Frederiksen i stedet har taget Jonas Bager med til Kroatien og Italien – også med henblik på at kunne føre optimale træningspas i EM-forberedelsen.

”Joachim er pt ikke klar til at kunne være med fuldt ud i vores træninger, og i stedet for allerede nu at skulle blive tvunget til at tage en beslutning om hans deltagelse, har vi valgt at give ham til slutningen af næste uge til at træne intensivt i Danmark og forhåbentlig kunne blive klar til EM. Derfor tager jeg i første omgang Jonas Bager med til Kroatien og Italien, så vi fortsat har 23 spillere og kan træne optimalt og som en gardering for Joachim, skulle han ikke blive klar,” siger Niels Frederiksen.

Niels Frederiksen og DBU’s læge Jesper Petersen vil løbende være i dialog med Joachim Andersen, men altså først tage en beslutning om forsvarsspilleren i slutningen af næste uge. Derfor vil der heller ikke blive meldt yderligere ud, før der er truffet en beslutning.

Mandag rejser Danmark som tidligere nævnt til Kroatien, hvor holdet spiller d. 12. juni , og tager herefter videre til Udine, hvor første EM-kamp mod Tyskland sparkes i gang 17. juni.

Husk, du altid kan følge holdet på de sociale medier.

Log ind