MENU

Angrebslegende skal sparke landsholdsfodbold ind i fremtiden

Landsholdskoryfæ Preben Elkjær står i spidsen for ny landsholdskomité, der blandt andet skal være med til sikre fokus, koordinering og udvikling af de danske fodboldlandshold.

Angrebslegende skal sparke landsholdsfodbold ind i fremtiden
AF: DBU Kommunikation//

 

”Landsholdet er det største. Det var det for mig som spiller, og det er det stadig. Jeg får kuldegysninger over mine landsholdsminder, og den kærlighed vil jeg gerne give tilbage i fremtidens landshold.”

Ordene kommer fra den tidligere landsholdsangriber Preben Elkjær, der er ny formand for Landsholdskomitéen. En komité, der skal være med til at sikre politisk forankring, fokus, samordning og koordinering af landsholdsarbejdet i DBU.

Og den nye formand er et scoop for dansk fodbold, forklarer Jesper Møller, formand i DBU:

”Landsholdsfodbold samler danskerne, og skal vi bide skeer med de største, kræver det de bedste rammer, forudsætninger og muligheder for vores landshold. Derfor er denne komité vigtig for udviklingen af dansk landsholdsfodbold, og her er vi overbeviste om, at Preben Elkjær kan være med til at styre det i den rigtige retning,” siger Jesper Møller.

 

Elkjær på pletten for landsholdenes fremtid

Landsholdskomitéen skal sikre, at dansk fodbold på både kvinde- og herresiden er internationalt konkurrencedygtige målt på både kompetencer, set-up og matchning. Derudover skal komitéen også være med til at sikre en strategi i forhold til talentudvikling for dansk ungdomslandsholdsfodbold og bidrage til arbejdet med kommercielle og kommunikative strategier i forhold til branding og eksponering af DBU’s landshold.

Og angriberen med 38 mål i landsholdstrøjen er mere end klar til at gå forrest for bedre landsholdsfodbold, forklarer Preben Elkjær:

”Vi vil vinde, og det kræver ikke bare hårdt arbejde på banen, men også en fokuseret og strategisk indsats uden for banen i alle led af organisationen. Her bidrager jeg gerne som anfører med erfaring og engagement for Danmark.”

Udover Landsholdskomitéen nedsætter DBU samtidig Governance- og Udviklingskomitéen, Breddekomitéen samt Prof-komitéen.

 

Oversigt over medlemmer i Landsholdskomitéen:

Formand: Preben Elkjær, fhv. Herrelandsholdsspiller

Næstformand: Benny Olsen, fhv. DBU-bestyrelsesmedlem

Per Frimann, fhv. Herrelandsholdsspiller og kommentator

Lars Jacobsen, fhv. Herrelandsholdsspiller og kommentator

Lykke Friis, Korrespondent, Berlingske

Marianne Løth Pedersen, fhv. Kvindelandsholdsspiller

Jesper Møller, Formand, DBU

Niels Kruse, Divisionsforeningen (observatør)

Lisbeth Kolding (Kvindedivisionsforeningen (observatør)

Log ind