MENU

Brøndby og FCK idømmes bøder

Brøndby IF og FC København er af Fodboldens Disciplinærinstans blevet idømt bøder for hændelser i derbyet den 14. april. BIF straffes for homofobiske tilråb og anvendelse af pyroteknik, mens bøden til FCK udelukkende skyldes brug af pyroteknik.

Brøndby og FCK idømmes bøder
Fodboldens Disciplinærinstans har sanktioneret Brøndby IF og FC København.

AF: DBU Kommunikation//

Den 14. april mødtes Brøndby IF og FC København i Superligaens Mesterskabsspil på Brøndby Stadion. I dommer Jørgen Daubjerg Burchardts indberetning af kampen noterede han, at begge holds fans af flere omgange affyrede pyroteknik, hvilket Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet at tage op.

Derudover har instansen af egen drift besluttet at åbne en sag mod Brøndby IF for homofobiske sange før kampen på baggrund af videomateriale og TV-billeder.

I sin kendelse skriver Fodboldens Disciplinærinstans, at ”de pågældende sange er af krænkende, nedsættende eller diskriminerende karakter omhandlende et andet menneskes seksuelle præferencer.”

Instansen påpeger videre, at ”det var tilskuere med tydeligt klubtilhørsforhold til Brøndby IF, og som Brøndby IF havde ansvaret for, som sang de pågældende sange.” Kendelsen understreger, at det er den anden sag af homofobisk karakter, som Brøndby IF er involveret i.

Brøndby IF skriver i sin redegørelse for episoden, at ”homofobi ikke hører hjemme i det danske samfund og derfor heller ikke til fodboldkampe,” og at klubben ”ser meget alvorligt på diskrimination.” Samtidig anfører Brøndby, at en gruppe fans kortvarigt sang: ”Viktor Fischer er gay,” men at det var et enkeltstående tilfælde, som ikke blev bakket om af klubbens øvrige fans.

På baggrund af det ovennævnte og Brøndby-fansenes anvendelse af pyroteknik har Fodboldens Disciplinærinstans truffet en afgørelse om at idømme Brøndby IF en bøde på 175.000 kroner.

FC København er ligeledes blevet straffet for affyring af pyroteknik på baggrund af dommerens indberetning samt Brøndby IF’s indberetning om, at der blev sprængt kanonslag tæt på Brøndby-målmand Marvin Schwäbe, da han kom ud til 2. halvleg.

Derfor idømmes FC København af instansen en bøde på 150.000 kroner.

Både Brøndby IF og FC København kan appellere kendelserne til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Du kan læse kendelserne i sin helhed herunder ved at klikke på den respektive klub:
Brøndby IF
FC København

Log ind