Instans sanktionerer Vejle Boldklub for uroligheder i AGF-kamp

Fodboldens Disciplinærinstans har idømt Vejle Boldklub en bøde på 100.000 kroner for urolighederne i Superligakampen mod AGF den 21. april.

Instans sanktionerer Vejle Boldklub for uroligheder i AGF-kamp
Af: DBU Kommunikation

Da Vejle Boldklub og AGF den 21. april mødtes på Vejle Stadion i Superligaens Nedrykningsspil, blev kampen stoppet i det 86. minut på grund af flere episoder. Herefter var spillet afbrudt i fem minutter.

Dommer Peter Munch Larsen har i sin indberetning af kampen beskrevet, at der løb en tilskuer på banen, at der blev kastet flere genstande på banen deriblandt en metalskraldespand, som ramte den ene linjedommer, samt at der blev kastet væsker og råbt diverse ting efter dommerne i spillertunnelen. Her hev en Vejle-tilskuer desuden fat i den ene linjedommers trøje bagfra.

På baggrund af disse uroligheder har Fodboldens Disciplinærinstans besluttet at starte en sag imod Vejle Boldklub.

I sin redegørelse for hændelserne gør Vejle Boldklub det klart, at fansenes opførsel er ”imod klubbens ånd og den oplevelse, som Vejle gerne vil give modstandere, dommere og tilskuere.” Baneløberen og de to personer, der kastede skraldespande på banen, har fået en toårig karantæne fra fodbold på Vejle Stadion, lyder det endvidere.

Den Vejle-fan, der kastede skraldespanden, som ramte linjedommeren, kan se frem til en sigtelse for vold, tilføjer Vejle Boldklub sin redegørelse.

Fodboldens Disciplinærinstans har med indberetningerne in mente besluttet at idømme Vejle Boldklub en bøde på 100.000 kroner i relation til overtrædelse af ”Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions”.

Vejle kan appellere afgørelsen til Fodboldens Appelinstans inden for de næste to uger.

Du kan læse kendelsen i sin helhed lige her.

Log ind