Kvindelandsholdet taber snævert til England

Lars Søndergaards trup talte mange nye spillere til testkampen mod England og mange unge kræfter kom også i spil, da Kvindelandsholdet i dag tabte 2-0 til Englænderne i Birmingham.

Kvindelandsholdet taber snævert til England
Startelleveren til kampen mod England i Birmingham. Foto: DBU Kommunikation
Af: DBU Kommunikation

I Wallsall i Birmingham var godt 11.500 tilskuere mødt op for at sende hjemmebaneholdet England godt afsted mod en snarlig VM-slutrunde i Frankrig. Det danske kvindelandshold trådte derfor ind i en larmende kulisse, da holdene gik på banen til dagens testkamp. 

Med i startopstillingen for Danmark havde landstræner Lars Søndergaard valgt at gøre brug af flere af de nye, unge kræfter i den danske trup med både Emma Snerle fra Fortuna Hjørring og Sofie Svava fra Brøndby IF blandt de startende elleve. 

Danskerne klarede dog fint presset fra de mange engelske fans på lægterne, og havde efter ti minutter et par store chancer tæt på mål. Danmark formåede også at holde de engelske favoritter til én af topplaceringerne ved det kommende VM fra at score indtil blot et minut før pausen. Her opsnappede Nikita Parris en løs bold i feltet og satte bolden i nettet til 1-0. 

En ærgerlig pausestilling for et ellers velspillende dansk hold, det også i anden halvleg måtte se sig overmatchet i flere situationer af de stærke englændere anført af Phil Neville på trænerbænken. 

Efter 65 minutter kunne englænderne gøre det til 2-0 på et hovedstød, og målet blev det sidste i kampen. 

Når Kvindelandsholdet igen skal trække landsholdstrøjen over hovedet, bliver det på dansk græs i Viborg. Torsdag den 28. august spiller Danmark sin første i kamp i kvalifikationen til EM i 2021 i netop England. Modstanderne hedder Malta og billetsalget til kampen starter slut juli på dbu.dk. 

Log ind