Nyt Dommerudvalg skal styrke danske elitedommere

DBU’s bestyrelse har vedtaget en ny struktur på dommerområdet, som skal styrke elitedommernes udvikling. Det sker med et nyt Dommerudvalg bestående af flere tidligere topdommere med international erfaring, der skal arbejde målrettet med udviklingen af nutidens og fremtidens elitedommere.

Nyt Dommerudvalg skal styrke danske elitedommere
Tidligere Superliga- og FIFA-dommer Michael Johansen skal stå i spidsen for det nye Dommerudvalg. Foto: Bodil Ott Chemnitz
Af: DBU Kommunikation

DBU’s bestyrelse har udpeget Dommerudvalget, der fra den 1. juli 2019 skal være med til at optimere rammerne omkring de danske elitedommere.

Den tidligere Superliga- og FIFA-dommer Michael Johansen bliver formand for det nye udvalg, som derudover tæller Christian Kofoed (næstformand og bestyrelsesmedlem), Claus Bo Larsen, Gitte Holm, Jan Carlsen, Lars Nordlund og Trine Westhoff.

DBU ønsker at løfte de danske elitedommere ved at professionalisere dommerområdet igennem oprettelsen af et særskilt team ved navn ’DBU Prof Dommer’. Teamet har ansvar for at lede og udvikle dommere, linjedommere og dommerudviklere med henblik på maksimal præstation nationalt og avancement internationalt.

”Med nedsættelsen af Dommerudvalget tager vi et stort skridt mod at løfte vores allerede dygtige dommerstand til et endnu højere niveau. Udvalget skal være med til at sikre de bedst mulige rammer, så vi kan forbedre dommernes udviklingsmuligheder og få flere dommere med på højeste plan internationalt,” siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh.

Teamet kommer til at bestå af Michael Johansen, Claus Bo Larsen og Jan Carlsen samt Frank Henriksen, der er tilknyttet som fysisk træner. De skal arbejde målrettet med dommernes udvikling gennem blandt andet analyse, monitorering samt fysisk og mental træning, ligesom de skal sikre, at den næste generation af topdommere står klar i kulissen.

”Kravene til en topdommer i dag kan ikke sammenlignes med tidligere tider. I nutidens topkampe er der maksimalt pres på dommeren fra spillere, trænere, tilskuere, TV-seere, journalister og bedømmere, som alle forventer en fejlfri præstation hver eneste weekend,” forklarer formanden i Dommerudvalget, Michael Johansen, som glæder sig til at hjælpe sine tidligere kollegaer med at indfri de store forventninger.

Sideløbende skal Dommerudvalget talentudvikle den næste generation af topdommere, sikre fokus på kvinde- og futsaldommere samt sikre ensartet fortolkning af Fodboldloven.

Afslutningsvis vil DBU’s bestyrelse og ledelse gerne benytte lejligheden til at takke den afgående Dommergruppe for deres store arbejde og indsats gennem de seneste mange år. DBU er glade for, at flere af medlemmerne fortsat vil bidrage til DBU’s dommerarbejde, nationalt og internationalt.

Log ind