Tilskuerrekord skød oldboys-sæsonen i gang

Rekordmange tilskuere overværede oldboys-landsholdets første kamp i år mod den jubilerende klub Hedensted IF.

Af: Vagn Christensen

Godt 2.500 tilskuere var mødt frem på Hedensted Stadion i det østjyske denne solbeskinnede forårsaften for at overvære denne jubilæumskamp. Og de gik ikke forgæves! Ikke alene fik de set en hel del af tidligere tiders landsholdsspillere i aktion, men så sandelig også deres egne helte i en rigtig god kamp, hvor hjemmeholdet især i første halvleg bød landsholdskæmperne kvalificeret modstand.

Kampen startede med et par småchancer til begge hold, uden de to målmænd blev sat på store prøvelser. Efter ca. 10 minutters spil blev oldboys-landsholdets angriber Mads Junker imidlertid fældet i det kriminelle felt, hvilket naturligvis medførte straffespark til oldboyslandsholdet og en planmæssig føring på 1-0. Det var usvigeligt sikkert sat ind af Thomas Gravesen.

Selvom de var bagud, fortsatte det bravt kæmpende og til tider pænt spillende hjemmehold med at tro på, at de kunne være med – og det kunne de! Rasmus Knudsen – hjemmeholdets farlige frontangriber – modtog bolden 10 minutter senere i venstre side, tog en dribletur ind foran, og så smækkede han bolden op i det fjerneste målhjørne til 1-1. Et skud oldboys-landsholdets målmand Peter Skov-Jensen ikke havde en chance for at klare.

Anden halvleg blev udslagsgivende

Per Andersen, oldboys-landsholdets træner, må have givet sit hold en mindre opsang i pausen, for det var et meget mere velspillende hold, han fik sendt på banen i anden halvleg. Det var, som om midtbanefolkene Stig Tøfting, Thomas Gravesen, Martin Jørgensen og debuterende Thomas Røll nu rullede sig ud og viste, at de fortsat beherskede at drible forbi en modstander og at spille chanceskabende afleveringer til angriberne. Efter få minutters spil gav det et nyt straffespark til oldboys-landsholdet efter et benspænd på Thomas Gravesen. 2-1-målet blev fint sat ind af Martin Jørgensen. Og blot et par minutter senere kanonerede Hans Henrik Andreasen bolden ind bag en ellers velspillende Hedensted-målmand til yderligere føring på 3-1. Og så var hjemmeholdet knækket, selvom de indimellem fik tilspillet sig et par kontrachancer, hvilket godt fem minutter før slutfløjt medførte, at de fik et korrekt dømt straffespark, da John Sivebæk kom for sent ned i en tackling i det kriminelle felt. Et straffespark, som desværre for hjemmeholdet ikke medførte scoring, idet den debuterende oldboys-landsholdsmålmand Steffen Rasmussen, der var skiftet ind fra anden halvlegs begyndelse, på fornemste vis reddede skuddet helt ude ved den ene målstolpe.

Oldboys-landsholdets sidste mål blev kort før tid sat ind på et fint hovedstød af Jeppe Tengbjerg efter et indlæg fra højre side.

Oldboys-landsholdets næste kamp er også planlagt i det jyske. Denne gang – fredag den 31. maj kl. 18.30 – i det nordjyske på Ryomgård Stadion, hvor modstanderne er et hold fra klubben Midtdjurs IF, hvor Martin Jørgensen oprindeligt er fra.