U17-pigelandsholdet slutter EM med bravur

U17-pigelandsholdet besejrede sikkert Bulgarien 2-0 i den sidste gruppekamp ved EM. Desværre var sejren ikke nok til en plads i semifinalen, men landstræner Kristian Mørch Rasmussen roser holdets præstation ved slutrunden.

U17-pigelandsholdet scorede ét mål i hver halvleg i den overbevisende sejr over Bulgarien. Foto: DBU
Af: Alexander Paaske

U17-pigelandsholdet spillede lørdag sin sidste kamp ved dette års EM, hvor værtsnationen Bulgarien var modstanderen.

Danmark skulle rejse sig efter et tungt overtidsnederlag mod Portugal onsdag. Et nederlag, der havde sendt portugiserne i semifinalen og de danske piger tæt på et EM-exit. Landstræner Kristian Mørch Rasmussens tropper havde dog stadig muligheden for at spille sig videre i turneringen med en sejr over Bulgarien på flere overskydende mål samt en hjælpende hånd i form af en portugisisk sejr over Spanien.

De danske piger gjorde sit foran de over 1.600 fremmødte fans i Dobritsj. Fra opgørets start satte Danmark sig tungt på spillet mod et defensivt indstillet bulgarsk mandskab. Allerede efter ni minutter resulterede det i en flot scoring af angriber Cornelia Kramer, der alene med målmanden køligt placeret bolden i nettaget til en tidlig dansk føring.

Presset fortsatte fra Danmarks side, men den sidste skarphed i feltet og i afslutningerne betød ofte, at lovende muligheder blev forspildt. Også efter pausen fra danskerne klart i førersædet, og et kvarter før tid faldt afgørelsen, da indskiftede Freja Storm fik bolden i nettet efter en flot solotur i venstresiden.

Mere blev der ikke scoret i opgøret, og dermed sluttede Danmark af med at hive tre velfortjente point hjem. Sejren var desværre ikke nok til avancement for U17-pigelandsholdet, da Portugal tabte 6-0 til Spanien, der vinder gruppen med syv point foran Portugals seks og Danmarks fire.

På trods af det ærgerlige exit tager landstræner Kristian Mørch Rasmussen mange positive ting med fra slutrunden.

“Vi lider en hård skæbne, hvor et tvivlsomt mål i det 92' minut er forskellen på at gå videre eller ej. Overordnet set er jeg meget tilfreds med den udvikling spillerne har været igennem. De har holdt sig til vores koncept, principper og værdier, hvilket jeg er meget taknemmelig for som træner. Med det hårde og kvalificerede arbejde spillere og stab har vist på og udenfor banen er der gode muligheder for dansk kvindefodbold fremover, såfremt rammerne hjælper til,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Du kan komme tæt på U17-pigelandsholdet med billeder og videoer fra EM lige her.