Danmark tog sejren mod VM-deltagerne Kina

En enkelt dansk scoring var nok til at sikre sejren i Kvindelandsholdets anden kamp ved dette års Algarve Cup. Modstanderne fra Kina skabte store chancer foran mål kort før tid, men danskerne holdt stand og vandt 1-0.

Pernille Harder i aktion mod Kina. Foto: Carlotta Erler
Af: DBU Kommunikation

Efter et svært nederlag i sidste minut til Norge i den første kamp ved dette års Algarve Cup, var der hverken tvivl i regnskabet eller blandt de danske spillere: En sejr var et absolut must i holdets anden kamp i turneringen. På den anden side af midterlinjen ventede VM-deltagerne fra Kina, der ligeledes kom til et kampen med et nederlag til Nordmændene i bagagen fra første turneringskamp.

Der var derfor hård kamp i duellerne fra kampens begyndelse, men spillet på banen var ikke prangende i kvaliteten. Kina kom bedste fra start med to store muligheder, men Line Johansen afværgede i det danske mål.

Lars Søndergaard havde i dagens kamp valgt at give plads til to debutanter: Emilie Henriksen på højrebacken og Amalie Thestrup helt fremme ved siden af Pernille Harder. Og netop Harder blev kampens helt store danske helt, da hun efter 61 minutters spil eksekverede et dansk straffespark. Forinden var Janni Arnth blevet revet omkuld i feltet, og dommeren var hurtig til at pege på pletten. Harder satte sikkert bolden ind til en dansk 1-0-føring, som holdt resten af kampen.

Danmark møder Skotland i kampen om 5/6.-pladsen ved turneringens sidste spilledag onsdag kl. 14.15 dansk tid.